banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Bayram fırsatçılar sebze ve meyve fiyatlarını uçurdular VİDEO

Kurban bayramı öncesinde sebze ve meyve fiyatlarında bir artış beklemeyen vatandaş, pazarda gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Vatandaş fiyatların yüksek olmasından, pazarcı ise ürünlerini satamamaktan yakınıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte oteller ve restoranların sebze stoku yapması, tarla ürünlerinin yerine sera ürünlerinin tezgâhları süslemesi sebze fiyatlarını artırdı.

Bu duruma hal pazarı ve semt pazarlarının da bir hafta boyunca kapalı olması eklenince fiyatlar bir anda uçtu. Durumu fırsat bilen toptancıların ürünleri önceki haftalara göre 2-3 katı fiyata sattıkları ileri sürüldü.

Kısa bir süre öncesine kadar pazar ve marketlerde kilosu 75 kuruş - 1 tl arasında satılan domatesin kilo fiyatı 3 - 4 liraya kadar, 2 liradan satılan biberin kilosu 5 liraya kadar yükseldi. Salatalık, ıspanak, biber de zamdan nasibini aldı.

Özellikle domates, salatalık, biber, ıspanak, üzüm gibi ürünlerin fiyatları geçtiğimiz haftaya göre yüzde 100'lere varan oranlarda artış gösterdi. Pazar esnafı, artışları bayram tatiline bağladı.

Pazarda el yakan fiyatlardan şikâyetçi olan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Fiyatların bir anda uçtuğunu anlatan vatandaşlar, geçen hafta 1 liraya aldıkları ürünün bugün 3 lira olduğunu söyledi.

Zamlanan fiyatlar nedeniyle istedikleri alışverişi yapamadıklarının altını çizen vatandaşlar poşetlerini dolduramadan evlerinin yolunu tuttu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.