banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Batman'da mısır hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Batman’da bu yıl yağışların çok iyi olduğunu ve bu sebeple Batman'da çiftçilerin beklediklerinin üzerinde verim aldığını belirten Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bu yıl ekinlerin geçen senelere göre daha iyi verim verdiğini belirterek, Batman’da yaklaşık 50 bin dekar civarında mısır ekimi yapıldığını söyledi.

Aydiş, “Verimin iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir sıkıntımız oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bu sene geç açıldı. Bu yüzden çiftçilerimiz tüccarların eline düştü ve düşük fiyata ürünlerini vermek zorunda kaldılar. Şuanda OFİS sıkıntısı giderilmiş durumda. Randevu sistemiyle çiftçilerimiz ürünlerini OFİS’e götürmektedir.” dedi.

Mısırın bu sene Batman’da iyi denilebilecek bir durumda olduğunu ve fiyat olarak da kendilerinin talep ettiği fiyata yakın bir fiyat verildiğini belirten Aydiş, kendilerinin 850 TL fiyat istediğini, buna mukabil verilen fiyatın ise 725 TL +40 TL destek toplamda 765 TL olduğunu söyledi.

Aydiş, “Bu fiyat bizim istediğimiz gibi değil ama verilen destek ve veriminde iyi olmasıyla fiyatının iyi olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.