banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Batman'da 70 bin Antep fıstığı fidanı dağıtıldı

Batman merkez ve ilçelerinde kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında 70 bin adet Antep fıstığı fidanı dağıtımına başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün koordinasyonunda dağıtımı yapılan ve 385 çiftçinin başvurduğu projedeki Antep fıstığı fidan maliyetinin yüzde 70'lik kısmı, Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiği belirtildi.  

Ayrıca önümüzdeki hafta Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında da yaklaşık 80 bin adet Antep fıstığı fidanı, hak sahiplerine dağıtılacağı ifade edildi.

Fidan dağıtımı esnasında çiftçilere fidan dikimi tekniği ve bakımı  ile ilgili Ziraat Mühendisleri tarafından bilgiler verildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.