banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Başkan Kaya; Urfa UPK yönetiminde yer almalı

Ulusal Pamuk Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; Türkiye pamuğunun %41,9’luk bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’nın Ulusal Pamuk Konseyi Yönetiminde yer almamasının üzücü olduğunu söyledi.  Güneydoğu illerinin hiç birinin Ulusal Pamuk Konseyi Yönetiminde yer almadığının altını çizen Başkan Kaya; Şanlıurfa’daki pamuk sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki pamuk sorunlarını Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak, Ulusal Pamuk Konseyi’ne taşıyacaklarını kaydeden Başkan Kaya, Şanlıurfa pamuğunun da kalite açısından da Ege pamuğuyla eşdeğer olduğunu aktardı. Şanlıurfa’nın Türkiye pamuk üretimini %41,9’luk bir bölümünü karşıladığını ifade eden Kaya, Suruç Ovasının sulamaya açılması ile birlikte bu oranın daha da yükseleceğini söyledi.

Ulusal Pamuk Konseyinin Ankara’da toplanan Genel Kurulu’na; Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,  altmışı aşkın üye katıldı.  Gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulunun geçmiş dönem faaliyetleri ve giderleri ibra edildi, gelecek dönem bütçesi onaylandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.