banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Başkan Çiftçi Tarlaya Gitti, İşçilerle İsot Topladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İsot Festivali'nin (URFES) bu yılki buluşmasına sayılı günler kalırken, Başkan Çiftçi vatandaşlarla birlikte tarlada isot hasadına katıldı. Başkan Çiftçi, üreticiye bol kazançlı verimler dilerken bu yıl ki festival için tüm hazırlıkların gözden geçirildiğini söyledi. 
Şanlıurfa’ya özgü ürünlerden biri olan Urfa İsotunu tanıtmaya yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İsot Festivali için son hazırlıklar sürerken, Başkan Nihat Çiftçi eşi Sema Çiftçi ile birlikte tarlada üreticinin hasadına katıldı. Başkan Çiftçi burada yaptığı konuşmasında damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan isotun tanıtımına yönelik düzenlenecek festivale tüm halkı davet etti. 
Bu yılda 23 Eylül’de başlayacak olan festival öncesi tarlalardaki yeni olgunlaşan İsotların ilk hasadını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, bu yılki buluşmanın yine renkli görüntülerle gündeme geleceğini söyledi. 
Tarlada hasat yapan işçilerle sohbet ederek birlikte İsot toplayan Başkan Nihat Çiftçi, "23 Eylül’de URFES Festivali başlıyor. İlk olarak tarladan hasatla başlayan festival Ekimin ilk haftasında gerek katılan sanatçılar ile gerek İsotun mutfağa kadar giden serüveni işlenecek. İlk olarak bu bereketli Mezopotamya topraklarında işletilen İsot toplanılarak evlerin avlularında kurutulmaya bırakılıyor. Demlenilen İsot zeytinyağı ile öğütüldükten sonra mutfaklara geliyor. Şanlıurfa’ya has emek ürünü olan bu Şanlıurfa İsotunu bizler de festivale dökerek dünyaya tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Allah’ın izni ile inşallah daha renkli bir şekilde geçecek, şimdiden tüm hemşehrilerimizi festivalimize davet ediyorum” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.