banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Başbakandan Çiftçiye destek müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tarım Bilgi Sistemleri" Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada, "Şubat ayı sonunda, 28 Şubat Cumartesi günü, mazot, gübre, yem bitkileri desteği bağlamında 2 milyar Türk lirasını çiftçilerimize veriyoruz. Bu takriben, yıllık desteğin yüzde 20'si civarında ve inşallah bu ayın sonunda çiftçilerimizin yüzü bir kez daha gülecek. Bu ödemeler yapılacak" dedi.

Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi'nin kendi içinde üç devrimi barındırdığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, sistemin, tarım planlaması açısından ve makro stratejik planlama açısından bir devrim olduğunu belirterek, "Devletin, hükümetin, bakanlığın çalışma sistemini tümüyle değiştiren, dönüştüren, niteliksel bir sıçrama yapılmasını sağlayan bir devrimdir. Üretici açısından bir devrimdir, kendisi entegre bir sistemin içindedir artık. Tüketici açısından bir devrimdir'' şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 39 ilin AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamı dışında olduğunu kaydederek, "Bakanlar Kurulunda aldığımız kararla IPARD benzeri yeni bir kırsal kalkınma desteği sistemi geliştireceğiz ve bu 39 vilayetimizi de IPARD benzeri bir yöntemle destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.