banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Başar: 2012 Urfa City ile halkın buluşma yılı olacak
Urfa City AVM Müdürü Suat Başar, muhabirimiz Hamide Yıldırım'ın sorularını cevaplandırdı..

Sizi tanıyabilir miyiz?
-Adım Suat Başar. 1975 İsviçre doğumluyum. Bir buçuk yılı doldurmak üzereyim görevde. Alış-veriş merkezi müdürü olarak geçen yıl, 2010 da alışveriş merkezinin el değiştirmesiyle bizde yeni yatırımcılarla yapılan anlaşmaya istinaden Urfa'da göreve başlamış bulunmaktayız.

Urfa City AVM hakkında bilgi alabilir miyiz?
-Urfa City AVM Urfa'nın tek alışveriş merkezidir. Üç yıl öncesin de Mozaik AVM olarak hizmete girmiş. Ondan sonra tabi kurumsal firmaların Doğu - Güneydoğu illerine bakışları da o dönemde bölgeyi bilmediklerinden, firma bulmak da zorluk çekti. O dönemin işletmecileri herhangi bir mülk yönetim firmasıyla da ilişki içerisine girmedikleri için, alışveriş merkezi boş kaldı. Umduklarını bulamadılar ilk dönemler de. 
Yeni olmasının getirdiği bir hareketlilik vardı, sonraki dönemlerde ise bu, tabi gerilemeye başladı. Çünkü Urfa halkı, Gaziantep'de Diyarbakır'da gördüğü markaları Urfa'da da görmek istedi. Görmek isteyişinden kaynaklı markalar Urfa'ya getirilemeyince bir takım sıkıntılı döneme girildi. İşte o dönemde de el değişikliği gerçekleştirildi. El değişimiyle birlikte de biz hizmet vermeye başladık. Öncelikli olarak Urfa'yı tanıtmamız, Urfa'yı tanıttıktan sonra da Alışveriş merkezi projesini, ardından da gelen yeni markaları tanıtmak oldu.

Buraya günde kaç kişi geliyor? Halkın buraya geliş amacı yalnızca alışveriş yapmak mı?
- İnsanlar buraya yalnızca alışveriş yapmak için kesinlikle gelmiyorlar. Hafta içi biraz daha az kişi geliyor. Hafta sonu ise hafta içine nazaran daha yoğun geçiyor. Aylık genel toplam da ise geçtiğimiz ayı 330 binin üzerinde karşıladık. Ocak 20011 ile Ekim ayı sonu itibari ile, günlük de 2 bin atmış - üçbin üçyüz kişiyi ağırladık. 
Yani bir Urfa'yı Alışveriş merkezi içerisine aldık. Yaklaşık dokuz aylık bir süre içerisinde. 
Buraya gelen insanlar yalnızca alışveriş amaçlı olarak gelmiyorlar. İnsanlar bir çatı altında sunulabilen birçok şeyi birlikte istiyorlar. Buraya gelen insanlar yemeğini yiyebiliyor, evinde aynı temizlikte yaptığı, hatta daha çok çeşitli bulabileceği yemek ihtiyacını giderebiliyor. 
Yemek yerken çocuğunun eğlenip zaman geçirebileceği eğlence merkezleri mevcut durumda. Birçok şeyin bir arada olması da annelerin buraları tercih etmesine sebep oluyor. Anne gelince babanın da gelmesi kaçınılmaz oluyor. Çünkü baba genelde peşinden gelip ödemeyi yapan kişi oluyor. Gençlere eğlenceyi sunabiliyoruz. Sinemamız, bowling salonumuz, Go kart pistimiz var. Burada birçok markanın da bir arada bulunması burayı bir cazibe merkezi haline getiriyor. 


Hangi markaları bünyenizde barındırıyorsunuz? 
-Urfa CİTY AVM olarak birçok ulusal markayı bünyemize çekmiş durumdayız. Bütün kesime hitap ettiğimize inanıyorum. Bir gün bir takım elbise beş yüz liraya ise ertesi günkü indirim kampanyasın da iki al - bir öde ile veya birinci ürünü al ikincisi yüzde elli ile yüz elli liraya düştüğünü girebiliyoruz. Dolayısıyla bu bir kültür işidir. Alışveriş merkezlerinin takip edilmesi gerekiyor. 
Her kesime, her kazanç tablosuna hitap ettiğimize inanıyorum. Migros, Tansaş, çocuk giyimi olarak: LCW, Bücürük genç spor alanında Colins, ayakkabı sektöründe: Kemal Tanca, Arov, ev tekstil alanında: Özdilek, Kozmetikde: Tekin Acar ve daha sayamadığımız birçok marka ile halkımıza hizmet vermekteyiz. Toplamda 56 markamız mevcut. İki tanede yeni markamız gelecek, artık doluluğu yakaladık. Sadece daha nerelere hizmet anlamında bir şeyleri sunabiliriz, onu araştırıyoruz.
Urfa City AVM'yi benimsendiği söylenebilir mi?
- Giriş sayısına baktığımızda günlük binyüzlerdeydik. Binyüzlerden günlük olarak bu sayıyı 9 binlere çıkardık. Buraya yoğun bir ilgi söz konusu. halk buradan memnun bir şekilde ayrılıyor. Bu da burayı benimsediklerinin en büyük göstergesi. Halk burayı benimsedi, bunun sırrı da bölge halkının isteklerini iyi analiz etmemizden geçiyor. 
Kişinin kıyafetinden ziyade insanların kişiliğine değer vermemiz, bizi başarıya ulaştırmıştır. Bir kişiyi dış görünüşünden ötürü küçümser ise; işte o bir kişiyi kaybetmek, bir alışveriş merkezine ayda onbin kişiye mal olabilir. Ben bu alışveriş merkezinin müdürü olarak şunu benimsiyorum: 'Ben aynayım, kişi bana nasıl bakıyorsa o şekilde görür. Çalışan bütün personeller adına konuşuyorum. Beni halktan daha fazla bu sıkıntıyı çıkaran ilgililer daha fazla görecektir. Çünkü bir müdürü normalde görmek pek öyle hayra alamet değildir. 
Kapım yedi - yirmidört herkese açıktır. Hiçbir zaman da öyle randevu alıp da gelsin tarzında bir tavır sergilemedim, sergilemem de. Ben buraya müdür olarak atanmışım ve bu müdürün burada bulunuş sebebi sensindir. Senden kaynaklı olarak ben buradayım. Neden çekiniyorsun, çekinmene gerek yok. Sen olacaksın ki benim gibi bir müdüre ihtiyaç olsun. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz. Bu da bizim halkla buluşmamızı sağlıyor. Bu açıklamalar ışığında, Urfa halkının Urfa City Avm'yi benimsediğini söyleyebiliriz.

2012 yılı ile ilgili herhangi bir hedefiniz var mı?
-2012 Yılında biraz daha fazla etkinlik ve daha fazla tanıtım öğelerine ağırlık vereceğiz. Hedefimiz bu yönde. 320 Binlerden bahsetmiştim. Bu sayıyı inşallah üç katına çıkaracağız. Amacımız mevcut firmaların halka yönelik hizmetlerinin sorunsuz olması. Çünkü hepsi kurumsal firma ama, kurumsal firmaların da çalıştırdığı bireylerden kaynaklanan sıkıntılar oldu mu, bunlar Urfa City Avm'ye mal edilebilir. O yüzden alışveriş merkezleri benim halkıma hizmeti, düzgün sunmak mecburiyetindedir.
Hamide Yıldıırm / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.