banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Bank Asya'dan o iddiaya cevap

Katılım bankasının yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, 22 Aralık'tan bu yana kendileri hakkında gerçeğe aykırı olumsuz yayınlar ve paylaşımlar yapıldığı ifade edilerek, bu haber ve paylaşımların karalama kampanyasına dönüştürüldüğü vurgulandı.
Bank Asya tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bilindiği üzere, Bankamız aleyhine 22 Aralık 2013 tarihinden itibaren süregelen gerçeğe aykırı, olumsuz yayınlar ve paylaşımlar yapılmaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar, gün geçtikçe karalama kampanyasına dönüştürülmüş ve doğrudan Bankamız itibarını hedef alır hale getirilmiştir.30 Aralık 2013 tarihinde Akşam Gazetesi’nde yayımlanan haberdede; Bankamızın Genel Müdürü Sayın Ahmet Beyaz’ın bazı şahıslar ve oluşumlar ile irtibatlandırılarak kamuoyuna lanse edilme çabası yer almaktadır.
Bu ve benzeri haberlerde Sayın Ahmet Beyaz’ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı olarak görev yaptığı dönemde BDDK’nın görevlendirmesi ile kendisinin yürüttüğü bir inceleme ile ilgili olarak 2005 yılı itibariyle başlatılan ve hâlihazırda sonuçlanmamış adli süreç üzerinden haksız bir karalama kampanyası yürütülmektedir.
Bilindiği üzere Bankacılık Kanunu’nda bankaların üst yönetimine atanacaklarla ilgili son derece sıkı düzenlemeler yer almakta olup, atanacakların söz konusu yasada belirtilen şartlara haiz olmaları ve atama öncesi BDDK’ya bildirimde bulunularak izin alınması gerekmektedir. Kanunda belirtilen şartları taşımayanların atanmalarına ise BDDK tarafından izin verilmemektedir. Bu çerçevede ilgili mevzuata uygun olarak, Sayın Ahmet Beyaz’ın 17 Mart 2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı; 11 Aralık 2012 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi; 21 Ocak 2013 tarihinde de Genel Müdür olarak atanması için BDDK’ya Bankamızca başvuruda bulunulmuş ve Sayın Ahmet Beyaz’ın Bankamızda üstlendiği tüm görevler için düzenleyici otorite BDDK’nın izni alınmıştır.
Sayın Ahmet Beyaz’ın Bankamızdaki görevlerine atanmasında düzenleyici otorite tarafından engel olarak görülmeyen ve günümüze kadar hiçbir mecrada haber değeri olduğuna dahi inanılmayan, sekiz yıl gibi uzun bir süredir devam eden söz konusu sürecin Bankamız aleyhine karalama kampanyası başlatılan şu dönemde gündeme getirilmesi manidardır. Bankamız, istikrarlı ve büyüyen mali yapısı ile Türkiye ekonomisinin önemli bir aktörü olmaya devam ettiği sürece; her gün farklı bir şekilde dozunu artırarak devam ettirileceği anlaşılan bu tür karalama kampanyalarına itibar edilmemesi Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.