banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Balıkta bu sene bolluk yaşanıyor

Elazığlı balıkçılar bu sene Karadeniz’de bolluğun yaşandığını, bununla birlikte balık fiyatlarının daha da düşeceği müjdesini verdi

Elazığ Balıkçılar Çarşısı esnaflarından Mithat Yılmaz; “Şu anda burada çoğunlukla satılan hamsidir. Hamsi fiyatı eskiden 12 -13 lira iken şimdi 8 liraya kadar düştü. İnşallah Kasım ayı ortalarında daha da düşeceğini bekliyoruz. Eğer fırtına olmazsa, lodos olmazsa denizden ne kadar balık çıkarsa, buna  orantılı olarak balık fiyatları da düşüyor. Balık sezonunun başlamasında kurban bayramının etkisi var ama balık sezonu, Eylül ayının birinde başlıyor. Ama rekabet ,  Ekim ayının on beşinden sonra başlıyor.  Elazığ’da ise havalar soğuduktan sonra balık kültürü başlıyor.” şeklinde konuştu.

Balık fiyatlarının geçen seneye oranla düştüğünü belirten Şerif Akmelek adlı esnaf ise; “İstavrit ve hamside geçen seneye oranla düşüş var. Havaların soğumasıyla beraber hamsi fiyatlarında ister istemez daha da düşüş bekliyoruz.  Halkımız tarafından balığa yoğun bir ilgi var. Hafta içi fazla olmasa da hafta sonları aşırı bir kalabalık olmakta. Bu konuda memnunuz. Fiyatlar, hamsi bu sene 8 lira istavrit 12 lira palamut 10 lira fiyatını koruyor. Deniz gevreğinde ise tam tersi artış var. Geçen sene 18 lira olan deniz gevreği bu sene 25 lira.” İfadelerini kullandı.

Karadeniz’de bolluğun yaşandığının altı çizen Tayhan Öztürk; “Balık fiyatları bayağı düştü. Karadeniz’de bu sene bolluk yaşanıyor. İstavrit fiyatları geçen sene 15 liraydı, bu sene 12 lira ve 10 liraya kadar düşecek. Hamsi geçen sen e12 liraydı şu an 8 liraya kadar düşmesini bekliyoruz.” dedi.(Sinan Bilici-İLKHA)  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.