banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Balıklıgöl kurtarılacak mı?

Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen kutsal mekân Balıklıgöl Platosu bu gidişle yok olacak. Balıklıgö suyuna kanalizasyon ve yağmur suyunun akması ":Kutsal balıkların" öölümüne neden olmuştu.

Yüz binlerce yerli ve yanacı turistin ziyaret ettiği "Balıklıgöl" için çalınan tehlike çanlarına bir türlü "kesin" önlem alınamadı

İşte son yapılan toplantıda alınan sonuç;

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan Başkanlığında düzenlenen toplantıda Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen kutsal mekân Balıklıgöl Platosu'nda, "Daha iyi bir yönetim modeli nasıl oluşturulabilir." ve Balıklıgöl'de olması gerekenler ile olmaması gerekenler" konuları ele alındı. Balıklıgöl'le ilgili birçok sorunların tartışıldığı toplantıda, turizm açısından önemli kararlar alındı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Vali Nuri Okutan başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Belediye Başkan Yardımcıları Habib Arslan, Mahmut Kırıkçı, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, kurum amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç'ın geçmişten bugüne kadar Balıklıgöl Platosu'nda yürütülen faaliyetlerle ilgili bir brifing vermesi ile başladı. Brifingde, Balıklıgöl Platosu'nda seyyar satıcıların, kokartsız rehberler ve Urfa tarihini yalan-yanlış anlatan çocukların, dilenciler, sokakta çalışan çocuklar ve madde bağımlılarının, ziyaretçileri rahatsız edebileceği düşünülen kişi ve grupların, göle, dışarıdan alınan yemler ile yemek artıklarının, ekmek vb. artıkların atılmasının ve bunun gibi sorunların olmaması gerektiği yer aldı.

Balıklıgöl'de olması ve yapılması gerekenler kısmından bazıları ise şöyle oluştu:

"Kent Platosu esnafı turizm amaçlı eğitimden geçirilmelidir, alanda ve çevresinde bulunan iş yerlerinde, yöreye özgü el sanatları ve el işi ürünlerinin teşhiri, satışı ve üretimi yapılmalıdır. Alan içerisinde farklı dillerde yön levhaları oluşturulmalıdır. Alanda mutlaka Danışma ve Enformasyon birimi kurulmalıdır." Brifingin ardından ise, Balıklıgöl'le ilgili bu konular uzun süre tartışılarak, bazı konuların çözümüne varıldı.

Orhan Koyuncu / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.