banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Urfa Haber

Balık av sezonu açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da balık av sezonun açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kireçburnu Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen ve sezonun başlamasıyla denize açılacak olan balıkçıların katılımıyla gerçekleşen açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.


Balıkçılara, denizde kısmetleri peşinde geçirecekleri dönem boyunca ağlarının dolu çıkması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece hem sizlerin özellikle kazancı bol olacak, hem de vatandaşlarımız uygun fiyatla balık temin edecektir” diye konuştu.

Son dönemde Türkiye denizlerinde yılda yaklaşık 300-400 bin ton balık ve su ürününün temin edildiğine ve bunun üçte birini hamsinin oluşturduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 yıl önce sadece hamsi avının 250-300 bin ton düzeyinde gerçekleştiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

“AV YASAĞINA MUTLAKA RİAYET ETMELİYİZ”

Balık miktarının azalmasının, fiyatların yükselmesine ve kişi başına balık tüketiminin de düşmesine yol açtığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arzumuz odur ki kişi başı balık tüketimi artsın. Bilinçli avcılıkla, denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız” dedi.

Balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yasak dönemde avcılık sadece balıkçılarımızın değil topyekûn milletimizin geleceğinin de çalınması demektir” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir kanun ve polisiye tedbirin, balıkçıların kendileri aralarında kuracağı otokontrol sistemi kadar etkili olamayacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı olarak ilgili bakanlık ve kurumlarla birlikte bu konuda üzerlerine düşeni yapmakta kararlı olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz şudur: Balıkçılığımızı ayağa kaldıralım. Bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hâle gelsin. Sizlere bereketli bir balıkçılık sezonu diliyorum” şeklinde konuştu.

Sözlerini, “Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgârınız kolayına, bahtınız açık olsun” temennisiyle tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından sezonun bereketli geçmesi için yapılan duaya iştirak etti.

Anahtar Kelimeler:
Balık Av Sezonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.