banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Bakın kaçak elektrikte kimin parmağı var?

Elektrik te bu oran 7 milyar liraya kadar ulaştı. Sadece kaçak 4.5 milyar lira iken, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan 'Dicle Elektrik Dağıtım'daki kaçağın faturası 3.9 milyar liraya ulaştı.

Bu rakamları gazetelerin ekonomi muhabirlerine açıklayan Yıldız, çok çarpıcı bir bilgiyi de paylaştı. Yıldız, BDP milletvekillerinin halkı bilinçli olarak fatura ödememeye yönlendirdiğini ifade etti.

'Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş' Bölgesindeki kaçak elektrik kullanımı yüzde 72'ye ulaşırken, bu 6 ilin elektrik faturası 5.4 milyar lira. Yıldız bunun yalnızca yüzde 28'ini tahsil edebildiklerini söyleyerek duruma isyan etti.

Yıldız'ın sözlerine göre, kaçakla mücadele devam ediyor. Söz konusu bölgede tüketim yüzde 54 büyüdü. Bölgedeki 350 kişilik ekibin görevi, kaçakları tespit edip, gerekli işlemleri yapmak.

Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "İdeolojik bir durum söz konusu. PKK ile hiç ilgisi olmayan vatandaşların bile örgüt propagandasından etkilenerek fatura ödememesi bizi şaşırtıyor. BDP Milletvekili Hasip Kaplan çıkıyor, 'Türkiye'deki elektriğin büyük çoğunluğu Atatürk Barajı'nda üretiliyor. Ne elektrik faturası!' diyor. Türkiye'deki elektriğin yüzde 8-10'u Doğu ve Güneydoğu'da üretiliyor. Yani abartılı rakamlar söz konusu değil. Ayrıca devlet bölgeye yatırım yaparken Doğu-Batı ayrımı yapmadı, yapmayacak da..."

KAÇAK KULLANIM İÇİN FETVA TALEP EDİYORLAR

Başbakan Erdoğan’ın Güneydoğu gezisi sırasında dile getirdiği ‘Kaçak elektrik haramdır’ açıklaması da bölgede tartışmalara neden olmuş.

Bakan Taner Yıldız şaşırdığı olayı şöyle anlattı: “Çok sayıda vatandaşımız müftülüğe giderek, ‘Kaçak elektrik kullanmak haram mı?’ diye sormuş. ‘Haramdır’ cevabı üzerine ‘Ben sadece ailemin yaşadığı evimin faturasını ödesem, dükkanı ödemesem olur mu?’ demişler” bilgisini verdi. Samanyolu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.