banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bakan Taner Yıldız`dan Kamu Şirket Personellerine söz
Taşeron işçilerin genel anlamda sıkıntılarını, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığına bağlı kurumlarda çektikleri sıkıntıları ve taşeron işçilere bakanlar kurulunda olumlu destek vermesi hususlarını konuşup konulara ilişkin detaylı dosya hazırlayarak Genel Başkanı N.Hakan Aydın tarafından sunuldu.

 

Genel Başkan N.Hakan Aydın "Sayın Bakanım kamu şirket personelleri genel merkezi olarak Türkiye taşeron işçisinin haklarını müdafaa etmekteyiz.

 

Bizim Sendikal Haklarımızın olmaması, statümüzün olmaması, iş güvencemizin olmaması ve yasal boşluklar keyfi muamelelerin uygulanmasına vesile oluyor.

 

Bu da bizi psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda zor hayat şartlarını yaşamaya mahkum ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı kurumlarda ki kamu şirket personelleri de aynı durumdadır.

 

Kendi kurumunuzdan başlamak sureti ile kamu şirket personellerine sunabileceğiniz imkanları tekrar gözden geçirmenizi ve bakanlar kuruluna kamu şirket personelleri ile ilgili sunulan çalışmaları ince eleyip sık dokumanızı istiyoruz.

Konuların vahametini farklı şekillerde de anlatan genel başkanımız net bir ifade ile biz taşeron işçileri bakanlar kurulunda tam desteklemenizi istiyoruz aksi halde vebalimiz boynunuzdadır.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız; "Kamu şirket personelleri ile ilgil konuda bir temsilci ile ilk görüşmemiz bu oldu Ben bu konuda elimden gelen çalışmayı ve görevi yerine getiririm.

 

Bu kadar vahim olduğunu düşünmüyordum. Bu dosya ile ilgili Çalışma Bakanı ile görüşürüm."

 

Orada bulunan kişilerin Kaşip Başkanı N.Hakan Aydın  Çalışma Bakanı ile zaten görüşüyor onun amacı sizin destek ve farkındalığınız yani hassasiyetiniz deyince,



Bakan Yıldız "Tamam o zaman ben bundan sonra kamu şirket personelleri ile ilgili konular bakanlar kuruluna gelince destekleyici yaklaşım içine girer elimden geleni yaparım.

Kendi kurumlarımız ile ilgili sorunları bize bildirin gerekeni yaparız.

Net ifadelerin için tebrik ve teşekkür ederim" dedi.

 

Kamu şirket personelleri derneği taşeron işçisinin sesi KAŞİP olarak hiç bir zaman durmadan devam edeceğimizi sorunlarımız çözülene kadar verdiğimiz dosyaların takipçisi olacağımızı saygı ile kamuoyuna duyururuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.