banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

AYDIN; ÇİFTÇİ ZAMANINDA BİLGİLENDİRİLMELİ

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen GAP İlleri Tarımsal Yayın Programı Toplantısında bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın,  tarımla ilgili sorunların çözümü noktasında çiftçilerin zamanında bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kırsal alanda yaşayan halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesinde yararlı olacak bilgileri insanlara iletme ve bunları kendi yaşamalarında etkili biçimde kullanabilmeleri için gerekli olan bilgi, tutum ve becerileri kazanmalarına yardımcı olan eğitimsel bir süreç olan Tarımsal Yayın Programı gibi programların sürekli yapılması gerektiğini belirten Aydın, üretimde verimin arttırılması ve kaliteli ürünün yetiştirilmesi noktasında çiftçiye zamanında ve doğru bilginin verilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Üretimle ilgili önerilerin ve alınan kararların; basın ve sosyal medya aracılığıyla çiftçilerle paylaşılmasının çiftçiyi bilinçlendirmek adına faydalı olacağı kanısında olduklarını ifade eden Aydın; “Çiftçimizi zamanında bilinçlendirmemiz gerekiyor. Örneğin; şuan tohum ve gübre zamanı,  üreticilerimizi hangi tohumu ve hangi gübreyi nasıl kullanacakları konusunda bilgilendirirsek hem kaliteli ürün elde etmiş oluruz hem de ürün verimini artırmış oluruz.” şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü eğitim tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım Ve Yayın Daire Başkanlığından Şube Müdürü Ali Metin,  Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Necip Özgökçe,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin aydın, GAP İdaresi Bölge Müdürlüğünde uzman Zeveaddin Özcan, Kilis-Gaziantep-Adıyaman-Diyarbakır-Siirt-Batman-Şırnak-Mardin İllerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, çiftçiler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.