banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Aşure malzemeleri tezgâhlardaki yerini aldı

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın gelmesiyle aşure tatlısı malzemeleri tezgâhlara çıkarılmaya başlandı. Aşure tatlısına konulan kuru üzüm, ceviz içi, fıstık içi ve pekmez gibi ürünler tezgâhlarda satışa sunuluyor.

Muharrem ayında vatandaşların aşurelik malzemelere yoğun ilgi gösterdiğini belirten esnaf, vatandaşların bu mübarek günü aşure tatlısı ile tatlandırdıklarını belirttiler.

Aşure malzemelerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Elmacı pazarı esnafı Ahmet Tektaşlı, “Her yıl Muharrem ayı geldiğinde Antep’te gelenek haline gelen Aşure tatlısı hazırlıkları başlar. Vatandaşlar bu mübarek günü yaptıkları Aşure tatlısını komşularına, akrabalarına ve misafirlerine ikramda bulunarak kutlar. Son yıllarda toplu bir şekilde çarşı ve merkezi alanlarda da dağıtılmaya başlandı. Bizler de Elmacı pazarı esnafı olarak yılın 12 ayı sattığımız ürünleri bu ay biraz daha ön palan çıkartırız. Şu an itibariyle satışlarımız başladı. Vatandaş aşurede hangi şire türünü kullanmak istiyorsa o ürünü alıyor. Herkes kendi bütçesine göre davranıyor.” ifadelerini kullandı.

Aşure tatlısı geleneğinin sosyal dayanışma noktasında güzel bir gelenek olduğunu belirten Hasan Atmaca ise, “Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen aşure günü nedeniyle aşurelik malzemelerimizi tezgâhlara çıkardık. Her yıl Muharrem ayında Aşure tatlısı yapılır. Komşulara dağıtılır. Bu gelenek komşular arasında sosyal bir dayanışmayı sağlar. Tezgâhımızda genelde siyah üzüm, kuru incir, fındık içi, ceviz içi, fıstık içi ve çeşitli bakliyatlardan oluşan malzemeler bulunmaktadır.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.