banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Ara eleman fabrikası; Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi

1967 yılında ticaret faaliyetlerini yapacak eğitimli ara eleman ihtiyacını karşılamak için kurulan  Okulunbünyesinde iki farklı okul türü eğitim vermektedir.

Bunlar Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesidir. Okul Şanlıurfa Merkezde yer alan tek Ticaret Meslek Lisesidir.

Yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini öğrencilerine aşılama bilinciyle eğitim-öğretime devam etmekte. İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde kalifiye eleman yetiştirmek, piyasanın kalifiye elemana olan ihtiyacını karşılamak, okulda yapılan mesleki eğitimi iş ve hizmet hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve çevre okul işbirliğini sağlamak okulun amaçları arasında. Ayrıca Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde açılan Bilgisayar İşletmenliği, Görsel Tasarım, Bilgisayarlı Muhasebe, Muhasebe, Donanım, vb. kurslar verilerek istihdama yönelik önemli bir hizmet vermektedir. Okul bünyesinde yer alan Muhasebe - Finansman ve Bilişim Teknolojileri alanında eğitim öğretim hizmeti tam gün ve tam yıl olarak verilmektedir. Bu şekilde hem normal eğitim hem de eğitim öğretim hakkından mahrum kalmış kişilere akşamları mesleki açık lise kapsamında yüz yüze eğitim vermekteyiz. Her yıl yüzlerce öğrenciyi çeşitli kurumlarda yapmış olduğu staj çalışmasıyla hem öğrencilerin iş hayatı konusunda deneyim kazanması, hem de kurumların ihtiyacı olan eleman ihtiyacı kısmen giderilmektedir.

Okulda Anadolu Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Bilişim Teknolojileri alanı / Veri Tabanı dalı ve Muhasebe ve Finansman Alanı / Dış Ticaret Ofis Hizmetleri dalına her yıl SBS sonucunda merkezi yerleştirme ile 30’ar öğrenci alınmaktadır.

Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde ise Bilişim Teknolojileri alanı / Veri Tabanı dalı ve Muhasebe ve Finansman Alanı Bilgisayarlı Muhasebe dalında öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Tüm mezunlarımızın Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş hakkı vardır. İlimizde İŞKUR il müdürlüğünün 2012 sonu itibariyle açıkladığı işgücü piyasası talep araştırması sonuçlarına göre il genelinde en çok talep edilen ilk beş meslek arasında Muhasebecilik mesleği de yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.