banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Antalya 1. YÖREX fuarının Urfa rüzgarı

Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı BAGEV'in ev sahipliğinde, ülkemizin önemli tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerinin sergilendiği "YÖREX – 1. Yöresel Ürünler Fuarı", "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla 28 Nsan 2010 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Türkiye'nin her köşesinden yöresel özellikteki ürünleri tanıtıldığı 1. Yöresel Ürünler Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Antalya'da açıldı. Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı M.Emin AYDIN, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KAYA, Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve Genel Sekreter Mehmet DURMUŞ'un da Şanlıurfa ilimizi temsilen katıldığı ve 28 Nisan - 1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Antalya Expo Center fuar merkezinde devam edecek olan fuara Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Ticaret Odasının ortak girişimleri ile birlikte Şanlıurfa ilimiz yöresel ürünlerini tanıtmak amacı ile Dağyudan Bulgur, Urfa Fıstık, M.Fatih US, Aydın Gıda, Tuğra Bakırcılık ve STC Fıstığın Şanlıurfa İlimizin yöresel ürünlerinin tanıtımına yönelik olarak katılmış olduğu ve Urfa ilimize özgü sıra gecesinin ve çiğ köfte standınında kurulduğu  fuarda sergilenen stand oldukça büyük oranda ilgi gördü. TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun özel olarak ilgi gösterdiği standımız Antalya 1. Yörex Yöresel Ürünler Fuarının en çok ziyaret edilen ve beğeni kazanan standı olma ünvanını korudu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KAYA yapmış olduğu açıklamasında; "Fuarda, coğrafi işaret almış ya da henüz almamış olan, yöresinin adıyla anılan ya da yöresinin adıyla anılması istenen, bu adla ticari değer kazanmış ürünleri tanıtmak; pazarlarını geliştirmek; yeni pazarlar yaratmak ve bu ürünlerin ticari değerini arttırmak için yatırımcıları teşvik amacıyla tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünleri sergilenmiş oldu. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu fuar, yöresel ürünlerimizin tanıtımında; ürünlerimizin ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğini geliştirilmesinde büyük katkı sağlamayı hedeflemektedir. 10 bin yıllık Anadolu kültürünün rengarenk Türkiye Haritası olarak Yörex Fuarında sergilenmesi ve Şanlıurfa ilimizinde bu fuarda oldukça önemli oranda ağırlığını koyarak, ilimizin kültürel ve ekonomik anlamda tanıtımının gereçekleştirilmesinde üstlenmiş olduğu fonksiyonun büyüklüğü ortadadır.

Bu fuarın yerel olmakla sınırlı kalmayarak uluslar arası nitelikte gerçekleşmiş olması ilimizin ve ilimize yönelik yöresel ürün yelpazesinin genişlemesine katkı sağlayacaktır. 81 il oda ve borsalarının da katkıları ile Antalya Expo Centerde gerçekleşen fuar vesile ile ilimize yönelik var olan güzellikleri en etkin bir şekilde sunmuş olmaktan ve ilimizi burda en güzel şekilde temsil etmiş olmaktan dolayı mutluyuz." şeklinde konuştu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.