banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haberleri

ANİYAD Girişimcilik Eğitimi Verecek

Önümüzdeki aylarda yasallaşması beklenen internet yasasına hazırlığı yapan ve kısa adı ANİYAD olan Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği, merkezi Şanlıurfa'da olan Anadolu Girişimcileri İşbirliği ve Eğitimcileri Derneği (AGİED )ortak iş birliği ile  AGİED'in eğitim salonununda,  derneğin eğitimcileri tarafından üye sitelerinin yöneticilerine ve editörlerine Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verecek.

Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği adına dernek yönetimi tarafından görevlendirilen ANİYAD Derneği Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Mehmet Aslan ve KOSGEP Müdürü İdris Erkeksoy arasında imzalanan Protokolla 11 Ekim 2012’de başlanacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden toplamda 60 kişi faydalanacak.

Sözkonusu girişimcilik eğitimi konusunda bir açıklama yapan ANİYAD Başkan Vekili Mehmet Aslan " Başta dernek yönetimi olarak dernek başkanımız sayın Ahin Güneş'in yoğun gişimleri ve kişisel çabaları neticesinde dernek yönetimi olarak bu yönlü bir karar aldık. Bu uygulama ile temel amacımız, deyim yerindeyse merdiven altı yayın yapan ekonomik yönü zayıf üye sitelerimizi, gelecekte çıkması beklenen “internet yasasına” hazırlamak için devletin verdiği destekten faydalanarak daha ciddi ve sorumlu bir yayıncılık yapmalarını sağlamak.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursumuzdan 60 kişi faydalanacak. Bu bizim için bir ilk oldu. Zaten amaçlarımızdan birisi de dernek üyesi siteleri teknik ve ekonomik olarak kalkındırmak, kurumsal bir yapıya kavuşturmaktı. Bu konuda salonlarını, bilgi birikimlerini ve eğitim hizmetlerini bize açarak her konuda bize yardımcı olan Anadolu Girişimcileri İşbirliği ve Eğitimcileri Derneğine ve Başkanı Mehmet İnat’a, bu girişimci çalışmalarımızı destekleyen ve kurum olarak yardımcı olan KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy'a dernek yönetimimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Umarım bu çalışma sonunda özellikle internet medyası arzulanan noktya gelmek konusunda önemli bir aşama kayd etmiş olur” dedi.

Anadolu Girişimcileri İşbirliği ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Mehmet İnat ise ANİYAD’ın bu girişiminin çok önemli olduğunu söyledi.

İnat; “Umarım bu girişim birçok dernek ve odaya örnek olur. Çok kıt imkânlara sahip olan ANİYAD’ın böyle bir eğitimi verecek olması çok önemli. Bize eğitim vermek istediklerini söylediklerinde inanmamıştık. Ama onlar bu işi protokol yaparak bu işe ne kadar ciddi sarıldıklarını gördük. Gerçekten tebrik ederim. Büyük bir proje” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.