banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Anadolu Jet’e Tepkiler Artıyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı E.Sabri Ertekin;“Bildiğiniz üzere, Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu olan Anadolu Jet, Şanlıurfa Ankara sefer sayısını azaltıyor. 1 Haziran’dan itibaren 2 olan sefer sayısı 1’e düşürülecek.Yani Anadolu Jet’in Şanlıurfa – Ankara, Ankara – Şanlıurfa Sabah seferleri iptal edilecek.  

 

Bizler, Şanlıurfa’nın ulaşımdaki büyük sorunlarından olan sefer sayılarındaki yetersizliği çözmek üzere ilgili mercilere girişimlerde bulunurken, Türk Hava Yolları ilimizde sefer sayısını düşürüyor. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanlığı'na bir yazı göndermiş ve Şanlıurfa-Ankara seferlerinin günde 3 sefere çıkarılması ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na sefer düzenlenmesini talep etmiştik. Biz, sefer sayılarımızın artacağını düşünürken tam tersine düşürülüyor.Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 1 milyon 800 bini aşan, günden güne ekonomisi gelişen ve Yolcu doluluk oranı % 70’i geçen Şanlıurfa’da, Şanlıurfa - Ankara seferlerinin günde 1 sefere düşürülmesi doğru bir yaklaşım değildir.

 

Bunu kabul etmemiz mümkün değil hiçbir bahane bu girişimi meşrulaştıramaz. Seferlerin iptali, kentimizin prestijini, turizm sektörünü, işadamlarını ve sanayicileri oldukça etkileyecek, tüm yolcularda mağduriyete sebep olacaktır.

 

Bizler sefer sayısının düşülmesi kararının iptalini bekliyoruz. Bu çerçevede bu kararın uygulanmaması adına ilgili mercilere girişimlerde bulunacağız. Hatta Şanlıurfa - Ankara seferlerinin daha da arttırılması hususunu tekrar gündeme taşıyıp o yönde de çalışmalar başlatacağız” dedi.

Gerçekleşen tepki açıklamasına ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı, Ali Uçar,Akçakale Ziraat Odası Başkanı HametTopdemir, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu,  Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İparŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, ŞUTSO Meclis ÜyeleriVedat PolatSelçuk Karakuş ve Köy Muhtarları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.