banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Altında bunu yapan parayı kazanıyor!

 

Altın fiyatlarıyla ilgili tartışmalar, özellikle son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlandı. Bu konudaki sorularımızı yanıtlayan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ecesoy, tasarruf sahiplerinin fiyatlar düşerken altın aldıklarını, yükselirken de sattıklarını belirterek “Zaman zaman talebi gerilese de geleneksel yatırım aracı olarak altının uzun vadedetalep görmeye devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Zor bir dönemdeyiz

Küresel belirsizliklerin azalmaya başlaması ve ABD başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerdebüyümenin istikrar kazanmasının altın yatırımcısı için olumlu bir durum olmayacağını öngören Ecesoy, şöyle konuştu: “Özellikle gelişmiş ülkelerde enflasyonun düşük seyrini koruyacağı birortamda para politikalarındaki teşviklerin geri çekilmeye başlanacak olması, altın için olumsuz bir gelişme olarak öne çıkmaktadır.” Altın cinsinden mevduat hesabı açılma cazibesinin artmasının yastık altı altının ekonomiye kazandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Ecesoy şunları söyledi:

Alınacak çok yol var

“2011'de 2,4 milyar dolar olan kıymetli maden depo hesabı toplamı Haziran 2013 itibariyle 10,5milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası'nın hesabına göre 1984'ten bugüne en az 2 bin 200 ton altın biriktirildiği görülüyor. Bunun parasal karşılığı 100milyar dolar. Bu göz önüne alınacak olursa sektörün bu anlamda halen alacağı önemli bir mesafe olduğu anlaşılıyor.”

Yatırım aracı çeşitlenecek

Hasan Ecesoy, altın fiyatlarındaki gelişmelerden bağımsız olarak bankacılık sektöründe altın bankacılığı faaliyetlerinin hızla gelişmeye devam edeceğini belirtti.

Uzmanlar ikiye bölündü

Uzmanların bir kısmı altındaki yükselişin devam edeceği yönünde görüş belirtirken, bir kısmı da fiyatların düşeceğini kaydediyor. Dünya Elmas Borsaları Federasyonu Başkanı Ernes Blom, “Kısa ve uzun vadede altın fiyatlarında artış sürecek” dedi. TD Securities Emtia Strateji Müdürü Bart Melek ise “Altın, piyasalardaki belirsizliğe karşı bir korunma aracı olmaya devam edecektir” yorumunu yaptı. Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de, şunları söyledi: “Fed'den sert bir açıklama gelirse altının onsu 1000-1100 dolara kadar gerileyebilir.”

Kaynak: Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.