banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Altın yine yükselişe geçti
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Önceki gün 1.605,66 dolardan kapanan altının onsu dün 1.589,97 liraya gerileyerek ocak ayı başındaki seviyelerine döndü.
Altın 1.565 dolar seviyelerinden başladığı ocak ayını 1.738 dolardan, şubat ayını 1.696 dolardan, mart ayını 1,667 dolardan, nisan ayını ise 1.664 dolardan kapatmıştı.

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk,
bazı uzmanların aksine yatırımcılara bu dönemde altın almamaları uyarısında bulundu. Yıldırımtürk, gerekçelerini de sıraladı.
Dünya altın spekülatörlerinin geçtiğimiz dönemde çok fazla miktarda altın satın aldığını hatırlatan Yıldırımtürk, şimdi bu spekülatörlerin Avrupa'da zor duruumda ülkelerin çok yüksek faizlerle piyasaya sürdüğü tahvillerden almak istediği ve bunun için de ellerindeki altınları satma peşinde olduğunu açıklamıştı.
Mehmet Ali Yıldırımtürk, bu çevrelerin ellerindeki rezervleri hızla boşaltıp paraya dönmek istediklerini ama dönemediklerini söyledi. Avrupa ülkelerinin krize girmesiyle birlikte devlet tahvillerinde faizlerin çok yükseldiğini hatırlatan Yıldırımtürk, “Önümüzdeki hafta İspana devlet faizi ihalesi var. Faizleri de altından elde edecekleri muhtemel gelirden çok çok daha fazla. Altından çıkıp tahvile girmek istiyorlar, kimse bu oyuna gelmemeli” dedi.
ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.