banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Altın yılın en büyük kaybına hazırlanıyor
Yunanistan’daki siyasi krizin yatırımcıyı Dolar’a yönlendirmesi ile altın fiyatları 9 Mayıs tarihinde son 4 ayın en düşüğü olan 1,580.13 seviyesine geriledi.
Haftaya kayba yönelerek başlayan altın, ardından JP Morgan’ın 2 milyar dolar zarar ettiği haberi ile kayıplarını genişletti.
Altın yılın en büyük haftalık kaybına hazırlanırken gümüş de bir yılın en kötü durumunda. Spot altının onsu % 0.7 düşüşle 1,582.41 dolar oldu.
DAHA DA DÜŞECEK
Sarı metal bu hafta % 3.6 düşüşe hazırlanıyor. Bu kayıp 16 Aralık sonlu haftadan beri altının en büyük kaybı olacak.
Haziran teslimli altının onsu % 0.5 düşüşle New York’ta 1,587.70 dolardan alıcı buldu. Gümüşün onsu ise % 1 kadar kayıpla 28.7725 dolara gerilerken bu hafta için % 5.2’lik kaybı zorluyor.
JP MORGAN’IN ZARARI DORUK NOKTAYA ÇIKARDI
Dolar, üç ayın düşüğüne geirleyen euronun da içinde olduğu birçok majör para birimi karşısında yukarıda seyrediyor.
JP Morgan Chase&Co., traderlarının bileşik işlemlerinde beklenmedik şekilde 2 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Baş yatırım ofisindeki kazanç ve kayıpların hepsi hesaplandığını bankanın ikinci çeyrekte 800 milyon dolar zarar edeceği tahmin ediliyor. Bankanın CEO’su Jamie Dimon, yatırım bürosundaki büyük başarısızlığın, sentetik kredi varlıklarından kaynaklandığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.