banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Altın yatırımcısı biraz daha beklemelidir

Altına yatırım yapacak vatandaşların biraz daha beklemeleri gerektiğini belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, altın fiyatlarının her geçen gün düşüşe geçtiğini altına yatırım yapmak isteyenlerin biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Siyasi istikrarın gelmesi ile birlikte altın satışlarının artmaya başladığını belirten Özdinç, altın fiyatlarının hızla düşüş gösterdiğine dikkat çekti.

Altına yatırım yapacak olan vatandaşları uyaran Özdinç, “Seçimler öncesinde gram altın fiyatı 106 lirayı görürken, şu anda ise 96 liraya düştü. Altın fiyatları her geçen gün düşüşe geçmektedir. Fakat önümüzdeki ay Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) kararı altın fiyatlarını artırabilir. Bundan dolayı yatırımcılar biraz daha beklemelidir.”dedi.

Seçimlerin ardından şu anda altının gram fiyatı 96 liradan işlem gördüğünü belirten Özdinç, “Altın fiyatlarının düşüşe geçmesi ile kuyumcularda hareketlilik başladı. Kuyumcu esnafımız şu an satışlardan memnun. Hükümetin kurulmasının ardından altın bu gün de biraza daha düşüş yaşadı.” ifadelerini kullandı.

Altına yatırım yapılması için biraz daha beklenilmesi gerektiğini belirten Özdinç, “Altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların biraz daha zamana ihtiyacı var diye düşünüyorum. Doların Türk Lirası karşılığındaki değeri düşerse, inşallah fiyatlar daha da düşer. Altın fiyatlarında biraz daha gerileme bekliyoruz. Altın yatırımı için acele edilmemelidir.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.