banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Altın ve petrolde kabus senaryosu

Ortadoğu'daki isyanlar karamsar senaryoları artırdı petrolde 150 dolar, altında 2000 dolar dillendiriliyor.

CheckRisk adlı risk değerlendirme hizmetleri şirketinin ortaklarından Nick Bullman, CNBC'ye yaptığı açıklamada petrol fiyatının 150 Dolar/varil, altın fiyatının da 2.000 Dolar/ons seviyesine yükseleceğini iddia etti.

"OrtaDoğu ve Kuzey Afrika'da cin şişeden çıktı ve bu bölgedeki istikrarsızlığın bir süre daha devam etmesi çok büyük olasılık" diye konuşan Bullman, kısa vadede petrol fiyatınının hali hazırdaki 119 Dolar/varilden 135 Dolar/varil seviyesine çıkmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

Bullman, altın fiyatının da borcun parasallaştırılması problemi nedeniyle yukarı gitmekte olduğunu belirterek, "Altın fiyatının bu yıl 1.625 Dolar/ons seviyesine ulaşması muhtemel, ancak uzun vadeade 2.000 Dolar/ons seviyesinin üzerine gideceğini öngörüyorum" diye konuştu.

sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.