banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Seçimlerden tek parti iktidarının çıkması piyasalarda güven ortamı yarattı. Altın fiyatlarındaki düşüşü siyasi istikrara bağlayan Elazığlı kuyumcular, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının daha da düşebileceğini söyledi.

Seçim öncesi gramını 110 TL’ye sattıkları altını, şu an 102 TL’den sattıklarını söyleyen Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmaklı, “Altın fiyatları seçim sonrası biraz düştü.  Bu düşüş tabiki istikrara dayalı, hükümete olan güvenden kaynaklanan bir düşüş.  Biz bu düşüşün bir müddet daha devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Piyasaların ilerleyen günlerde normal seyrine devam edeceğini söyleyen Çakmaklı, altın fiyatlarının düğün sezonu ile bir ilgisinin olmadığını da söyledi. Çakmaklı, “Biz kesinlikle buna karşıyız. Sonuçta altın fiyatları dünya piyasasıyla alakalı. Yani Türkiye'de düğün sezonlarının olması altın fiyatlarına çok  fazla etki etmiyor.” ifadelerini kullandı.

Kuyumcu Hüseyin Yeşilkaya ise altındaki ani düşüşün, pahalıya aldıkları altınları ucuza satmalarına neden olduğunu ifade ederek, “Bunun bize etkisi, altınları yüksek fiyattan aldığımız zaman ucuza satıyoruz tabi ki bunda bizimde zararımız oluyor.” diye belirtti.

Yeşilkaya, “Altındaki düşüşün en büyük sebebi şu anda seçimden sonra iktidara olan güvenden ve doların biraz gevşemesinden kaynaklanıyor. Şu anda altının daha da düşmesi bekleniyor. Şu andaki görünüm, bu tablonun devam edeceğini gösteriyor.” dedi.  (Sinan Bilici-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.