banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Altın fiyatlarının düşmesi kuyumcuları hareketlendirdi

  Gaziantep’teki kuyumcular 2010 yılından bu yana en düşük seviyeyi gören Altın fiyatlarının düşüşe geçmesi üzerine, kuyumcu sektöründe hareketli günlerin yaşandığını belirttiler.
 

Altın fiyatlarındaki düşüşün kendileri ve vatandaşlar açısından olumlu olduğunu belirten Kuyumcular, yatırım yapmak isteyen vatandaşların çabuk davranmaları gerektiğini belirttiler.


 

Gaziler caddesi esnaflarından Kuyumcu Yasin Bozatlı, “Altın fiyatlarındaki düşüş hala devam ediyor. Borçlu olan vatandaşlarımız, bu düşüşü fırsat bilip borçlarını ödeyebilirler. Zaten en çok borcu olan vatandaşlarımız, altın alamaya başladı. Hatta şuan bir yoğunluk içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Şuan sıkıntı bile yaşamaya başladık. Çünkü piyasada çeyrek ve yarım altın az bulunmaktadır. Elhamdülillah satışlarımız iyidir. Altın fiyatları yüksek iken bu yoğunluk söz konusu değildi. Çünkü fiyatların yüksek olmasından dolayı, vatandaş altın ihtiyacını karşılayamıyordu. Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı bizim satışlarımız da iyi değildi. Yine vatandaşın alım gücü yoktu. Fiyatların düşmesi ile beraber bayağı yoğun bir talep başladı. Vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirip altın almalarını tavsiye ediyorum. Bu düşüş bu şekilde kalmayabilir. Piyasanın ne olacağı pek te belli değil. Altın fiyatları tekrar yükselebilir. Şuan çeyrek Altın 140 lira, yarım Altın 280 lira ve cumhuriyet Altın 560 liradan satılıyor. Bu fiyatlar şimdilik iyi. Bundan bir iki hafta altın yüksekti. İki hafta önce bir çeyrek altın 165 liradan satılıyordu. Vatandaşımız elini çabuk tutmalıdır.”şeklinde konuştu.


 

Kış aylarının yaklaşmasıyla düğün sezonun hareketlendiğini belirten kuyumcu Mehmet Furkan ise, “Altın fiyatları, öncesine göre bayağı düştü. Düşüş piyasamızı hareketlendirdi. Özellikle borcu olan ve düğün hazırlığı yapan vatandaşların altına yönelmesi, işlerimizin yoğunlaştırdı. Bir kaç ay önce sadece altın alıyor, ama hiç satamıyorduk. Fiyatların bu şekilde olması bizim için de, vatandaş için de iyi oldu.” ifadelerini kullandı.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.