banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Altın fiyatları artabilir!

Eğer anlaşma sağlanamazsa altın fiyatlarının artabileceği tahmin ediliyor. Çalışanlar 'İnsan onuruna yaraşır maaş' istiyor.

Altının evini grev korkusu sardı... Fiyatlarda yaşanan dalgalanma isyanı bu kez çalışanlara sıçradı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları 1988 yılından bu yana ilk kez grev kararı aldı. Anlaşma sağlanamazsa çalışanlar ağustos ayında greve gidecek ve bu durumda altın fiyatlarının artabileceği belirtiliyor.

45 GÜNLÜK SÜRE BAŞLADI

Basın İş Sendikası, darphanede grev kararı aldı. Karar Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, tarafından Genel Müdürlük binasının camına asıldı. Grev ilanının asılmasıyla birlikte yasal sürenin dolmasına 45 gün kaldı.

'İŞÇİLERE HIRSIZ MUAMELESİ'

Grev kararını asan Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, "Kurum iş ve işçi sağlığı açısından elverişsiz. Kıymetli evraklar basan darphane gibi bir yerde alınan ücret insan onuruna yakışmıyor. Kapıdan girip, tuvalete girip çıkma ve binayı terk edene kadar işçiler hırsız muamelesi görmektedir. Ücret ve çalışma koşulları elverişsiz. Bu nedenle grev kararı aldık" diye konuştu.

1.562 TL MAAŞ ALIYORLAR

1.562 TL net ücret aldıklarını, bu miktarla İstanbul'da geçinilmediğini söyleyen Darphane çalışanları ise, "İnsan onuruna yaraşır ücret istiyoruz. Çalışma koşulları çok ağır" dedi.

ALTIN FİYATLARI ARTAR MI?

Grevle birlikte çeyrek altın fiyatının 150 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor. Düğün sezonunun başlamasıyla Ramazan ayına kadar altına talep olacağı kaydedilirken mevcut stokların bu talebi karşılayacak seviyede olduğu, vatandaşın sakin olması gerektiği belirtildi.

 

Kaynak: Akşam

Anahtar Kelimeler:
Altın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.