banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Almanlar, Urfa'da 5 milyar dolarlık yatırım arayışında

Avrupa’da ciddi anlamda sermaye birikimi olanlar ve doyuma ulaşanlar Güneydoğu’da yatırım yapma arayışına girdi. Yatırım yapmak isteyen firmaların kimi partner arıyor. Kimi de yalnızca kendi firmasıyla yatırım arayışını sürdürüyor. Bölgede yatırım arayışını sürdüren Avrupa ülkesinde biri de Almanya. Almanya’dan bir firma 5 milyar dolarlık yatırım arayışını Şanlıurfa ve Gaziantep arasında sürdürüyor.

            Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Alman firmasının yatırım arayışını sürdürdüğünü gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın belediyeyi ziyaretinde anlattı.  Son günlerde yatırım arayışına sürdüren Alman firmasının adını vermeden bakan Yazıcı’ya aktaran Fakıbaba, ilgilenmesi için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile de paylaştığını söyledi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bakan Faruk Çelik’e de konuyu ileten Fakıbaba, Alman firmasının yatırımı Şanlıurfa’da mı yoksa Gaziantep’te mi yapacağı konusunda henüz karar vermediğini bu arayışını da sürdürdüğünü anlattı.

Alman Firmasının tekistil alanında 5 milyar dolar yatarım yapacağını söyledi.

                Alman firmasının yatırım arayışı ile ilgili Fakıbaba, şunları söyledi;” Bu firma Sanko ile Urfa arasında karar verecek. Yani 5 milyar dolarlık yatırım yapacaklar. Almanya’dan. İplikle ilgili tekstille ilgili. 5 milyar dolar yatırım çok önemli bir yatırım olacak. Ben hemen konuyu duyar duymaz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin beyle paylaştım. Sonra Bakan Faruk Çelik’e ilettim. Tekstil firması 5 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Ancak Urfa ile Antep arasında karar verecekler.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.