banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Alman ve Türk Odaları işbirliği yapacak

KOSGEB ile Alman Teknik İşbirliği Kurumu ( Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ)' nin müştereken yürüttüğü "Anadolu'da Ekonominin Desteklenmesi Projesi" Şanlıurfa'da tanıtıldı.

 Proje ile insan kaynaklarına yönelik önemli bir yatırımın gerçekleşmesi planlanıyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya KOSGEB Başkan Danışmanı Murat Kepir, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Osman Baysal, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve KOSGEB Şanlıurfa Müdürü İdris Erkeksoy,  KOSGEB KOBİ Uzman Yrd

Kadir Dağdeviren ve GTZ temsilcileri katıldı.

Alman GZT Temsilcisi Franz Nienhaus, ŞUTSO'daki  amaçlarının Almanya'daki Odaların bilgi birikimini Türkiye'deki odalara aktarmak olduğunu belirten Nienhaus, projenin 3 yıllık olacağını dile getirdi. Proje bütçesin büyük bir kısmını Almanya'nın karşılayacağını dile getiren Nienhaus,  projenin 5 ile 6 ili kapsayacağını bunlardan birinin de Şanlıurfa olacağını vurguladı.

Projenin hayata geçmesi için Alman ve Türk Hükümetlerinin önümüzdeki aylarda bir protokol imzalamasını beklediklerini hatırlatan Nienhaus, kendilerinin ise şimdi bu proje için ön hazırlık görüşmeleri ve toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Söz konusu proje ile Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Antakya, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Adana Ticaret ve Sanayi Odalarının iyileştirilmesinin sağlanacağını anlatan Nienhaus, "Bu proje ile insan kaynaklarına yönelik önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız."dedi

 

"Anadolu'da Ekonominin Desteklenmesi" projesi Kahramanmaraş, Malatya ve Ankara-OSTİM bölgelerinde yürütüldüğünü dile getiren Nienhaus, buradaki projeleriyle KOBİ' lerin iç ve dış pazarlarda sürdürülebilir rekabet etme becerilerini geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Nienhaus, önümüzdeki dönemlerde projenin ikinci aşamasının başlamasıyla Türkiye'de belirleyecekleri 6 Ticaret ve Sanayi Odasını, Almanya'daki Odaları gezdireceklerini oradaki odalardaki gelişmeleri kendi odalarında nasıl uygulayabilecekleri konusunda bir fikir oluşturacaklarını söyledi.

Proje kapsamında Türkiye'de belirledikleri odaların birer personeli Almanya'ya Almanya'daki birer oda personelini de Türkiye'deki odalarda eğiteceklerini ifade eden Nienhaus, her odanın gelişmek ve geliştirmek istediği branşlarda danışmanlık ve eğitimler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, projeye sıcak baktıklarını ve yararlanmak için projenin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini ifade ettiler

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.