banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Akaryakıt ve LPG İstasyonlarına Şok Baskın



Şanlıurfa, Adana, Mersin, Adıyaman, Osmaniye, Aksaray, Kayseri, Erzincan, Elazığ, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Gaziantep, Hatay, Malatya il müdürlüklerinden 37, Genel Müdürlükten 7, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından 3 ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden 7 personel olmak üzere, toplam 54 personel ve 20 denetim aracından oluşan 10 ekiple yapılan denetimler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yapıldı.

Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada: “Yapılan denetim sonucunda; 300 lisanslı akaryakıt ve LPG otogaz istasyonundan 287 tanesinin faaliyette olduğu tespit edildi. Faal durumdaki istasyonlarda 518 adet lisans belgesinin kontrolü yapıldı.  
Denetim ekipleri tarafından faal durumdaki 287 akaryakıt istasyonunda satılan akaryakıtın kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapıldı. Yapılan 404 adet marker ölçümünün 401 geçerli çıkarken, 3 istasyondan alınan akaryakıt örneklerinde ise marker ölçüm sonucu geçersiz çıkması nedeniyle üç takım numune alınarak söz konusu istasyonların TÜBİTAK’tan alınan teyitle gerekli tutanaklar düzenlenerek, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına, istasyon hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ele geçirilen motorin yakıtı ise, tutanaklarla İl Özel İdare Müdürlüğüne teslim edildi.

Denetimlerde LPG İstasyonlarında LPG tüplerine otogaz dolumu yapılıp yapılmadığı ile doluma yarayan aparat bulundurulup bulundurulmadığının kontrolü sırasında faal olan 287 adet LPG oto gaz istasyonunda yapılan denetimlerde 1 istasyonda 1 adet LPG tüplerine dolum yapmaya yarayan aparata rastlandı.
Akaryakıt sayaçlarının damga kontrolü sırasında Şanlıurfa ilindeki faaliyette bulunan istasyonlarda 2777 adet akaryakıt sayacı ve 596 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 3.373 adet sayacın damga süresinin kontrolleri yapılırken, akaryakıt ve LPG sayaçlarının 460 adedinin damga süresinin dolduğu ve 22 adedinin de damgasız ölçü aleti olduğu tespit edilerek, gerekli yasal işlemler yapıldı.
Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise, 1305 adet akaryakıt sayacı ve 490 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 1795 adet sayaç denetlendi. Miktar kontrollerinde eksik veren 5 adet sayaç mühürlendi ve gerekli yasal işlemler yapıldı” ifadelerine yer verildi.  
İstasyonlara yönelik yapılan denetimlere zaman zaman Bakanlık ve İl Müdürlüğü tarafından devam edileceği öğrenildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.