banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Ağrı'da 'Kanatlı Sektörü' değerlendirildi

İlin kanatlı üretimi ve kanatlı eti işleme ile ilgili potansiyelinin, yatırım fırsatlarının ve TKDK’nın bu konuda sağlamakta olduğu desteklerin konu edildiği toplantıya beyaz et sektörüne yönelik yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ile kurum personeli katıldı.

Toplantıda tavuk, hindi, kaz yetiştiriciliği, kesimhane, et parçalama ve işleme tesisleri ile ilgili TKDK destekleri konusunda bilgi verildi.

Toplantıda ayrıca; ilde kanatlı üretimi ve pazarlanması ile ilgili etkin bir sektörün oluşması için yapılabilecek çalışmalar, pazarlamada karşılaşılan problemlerin çözümü, üreticilerin örgütlenmesinin önemi ve örgütlenme konusunda neler yapılabileceği hakkında görüşler bildirildi.  

Kurum personeli tarafından yapılan sunumda TKDK’nın sektöre yönelik destekleri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Tavuk, hindi, kaz ve diğer hayvancılıkla ilgili üretim alanlarında yüzde 70’e varan oranlarda hibe desteğinin verildiği, kesimhane, et işleme ve parçalama tesislerinde yüzde 50 oranında hibe desteğinin sağlandığı belirtildi. Ayrıca desteklenen yatırımların KDV, ÖTV ve gelir vergisi gibi vergilerden muaf olduğu ifade edildi.

Kaz ve hindi üretimi ile ilgili konuların  ön plana çıktığı toplantıda Ağrılı yatırımcılar özellikle bu iki alanda yatırım yapmak istediklerini ifade ettiler. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.