banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ağrı Kırsal Kalkınma Planı Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İş Birliğinde Yürütülen “Ağrı İli Kırsal Kalkınma Projelerinin Hazırlanması” çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantı,  “Ağrı İli Eleşkirt İlçesinde Belirlenen İki Farklı Havzada Kırsal Kalkınma Stratejileri” araştırmasına ait “Alan Bulgularının Sunumu ve Bilgi Paylaşımı Toplantısı” Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge, Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, SÜRKAL Başkanı Rahmi Demir, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Bülent Gülçubuk, Muhtarlar ve STK’ lar katıldı.  

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran toplantıda yaptığı konuşmada, projenin bölgede gelir farklılıklarını ortadan kaldırmak, kırsal alanda yaşayan tarım ve hayvancılıkla uğraşan nüfusun sosyo-ekonomik yaşam koşullarının sürdürülebilir ve katılımcılık ilkesi doğrultusunda geliştirilmesi, kırsal altyapının iyileştirilmesi ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesini amaçladığını ifade etti.

Toplantı katılımcıların konuşması ardından Prof,Dr. Gülçubuk’ un sunumu ile sona erdi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.