banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

AFRİKA'YA KAR YAĞDIRACAKLAR!..

Geliştirdiği teknoloji ile geçen yıl Antalya'ya kar yağdıran Cantek Soğutma, Temmuz'da Güney Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek African's Big Seven Fuarı'na katılarak KAR ADA  Projesi'ni Afrikalılara tanıtacak. 

 "Enerjini Doğru Kullan, Zirveye Tırman" sloganı ile lisanslı sporcular Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül'ün 2. kez Everest zirvesine tırmanmalarına destek veren Cantek Soğutma, geliştirdiği teknoloji ile 8.848 metre yüksekliğindeki Everest koşullarını Antalya'ya taşıdı. Ar - Ge'ye yaptığı 750 bin euroluk yatırımla 45 derece sıcaklıkta bile kar yağdıran Cantek Soğutma, KAR ADA Projesi ile başta Güney Afrika Cumhuriyeti olmak üzere, Afrika ülkelerine kar yağdıracak. 25 - 27 Temmuz 2010 tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek African's Big Seven Fuarı'nda KAR ADA Projesi'ni tanıtacak. Cantek Soğutma daha sonra Irak, Libya, Etiyopya, Nijerya ve Mısır'ı da kar ile tanıştıracak.

‘Everest'i Antalya'ya taşıdık'

Everest ekibinin geçtiğimiz hafta yurda döndüklerini belirten Cantek Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, "Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül, enerjilerini doğru kullanarak 8.848 metre yüksekliğindeki Everest'e 2. kez tırmandılar. Biz ise geliştirdiğimiz teknoloji ile Everest koşullarını ülkemize taşıdık" dedi. Geçtiğimiz yıl Ar - Ge'ye yaptıkları yatırım ile 45 derece sıcaklıkta bile kar yağdırabilen bir teknoloji geliştirdiklerini belirten Karaca, artık bu teknolojiyi eğlence ile bütünleştirmenin zamanını geldiğini kaydetti. KAR ADA adını verdikleri proje ile eğlencenin tanımını değiştireceklerini vurgulayan Karaca, "Dünyanın bazı bölgelerinde hayatında kar görmeyen insanlar var. Kartopu oynamayan, kızak kayamayan o kadar çok çocuk var ki. İşte buradan hareketle Cantek olarak biz, başta Afrikalılar olmak üzere, kardan uzak kalan insanları kar ile buluşturacağız" diye konuştu.

3 Milyon Euro ya Afrika ya kar yağdıracak

Temmuz ayında Güney Afrika Cumhuriyeti'ne giderek Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek African's Big Seven (Afrika'nın Büyük Yedisi) Fuarı'na katılacaklarını belirten Karaca, KAR ADA Projesi'ni Afrikalılara tanıtacaklarını açıkladı. Karaca, "Afrika ülkelerindeki görüşmelerimiz sürüyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden sonra sırada Libya, Etiyopya, Nijerya, Fas, Cezayir, Tunus, Mısır ve Sudan var" dedi. KAR ADA Projesi'nin ülkesine göre anahtar teslim 3 milyon eurodan başlayan rakamlara mal ettiklerini söyleyen Can Hakan Karaca, şu anda Güney Afrika'da görüştükleri kuruluşlardan 10 ciddi sipariş beklediklerini söyledi. Projenin ticari yönünün yanı sıra, sosyal bir proje olarak da kabul edilebileceğini ifade eden Karaca, "Ar - Ge için bugüne kadar 1 milyon euro yatırım yaptık. Bu yatırımımızın 750 bin euroluk kısmını Kar Ada Projesi oluşturuyor" dedi.

Avrupalılar ortak olmak istiyor

Soğutma alanında Ortadoğu ve Balkanların en büyük firması olduklarını belirten Hakan Karaca, şirket olarak 15 milyon Euro ciroya sahip olduklarını söyledi. Karaca, "Bünyemizde 170 kişi çalışıyor ve bunların 20 kadarı Ar - Ge departmanımızı oluşturuyor. Soğutma alanında Ortadoğu ve Balkanlar'da en büyük firmayız" dedi. Bu teknolojiye sahip olma konusunda yurtdışından ortaklık teklifleri aldıklarını söyleyen Karaca, bu firmaların Avrupalı olduğunu söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.