banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adana ile Endonezya arasında ticaret köprüsü kurulacak

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Müslümanların Dünya’da en çok yaşadığı Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımın istenilen noktada olmadığına dikkat çekerek, “Üretim ve yatırım avantajlarımızın en kısa zamanda ticarete yansımasını sağlamalıyız” dedi.

Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Wardana ve Ticaretten Sorumlu Müsteşar Fahmi Arisinnaya, ATO’yu ziyaret ettiler. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, tarafından karşılanan konuk Büyükelçi Wardana, Türkiye ile Endonezya arasındaki 2.8 milyar dolarlık ticaret hacminin iki ülkenin potansiyelinin oldukça altında kaldığını, hedeflerinin ise 10 milyar dolar olduğunu belirtti.

Adana’nın üretim potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Wardana, “En kısa zamanda karşılıklı işbirliğini artırmaya yönelik projeler üretmeliyiz. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye karşılıklı ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışma yapmak üzere bir heyetimiz gelecek. Hangi alanlarda yatırım yapılabileceğine ilişkin ilgili kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelinecek. Bu çalışmada, Adana Ticaret Odası temsilcilerinin de yer almasını istiyoruz. Çünkü Adana’nın tekstil, makina, gıda ve tarım ürünleri gibi öne çıkan sektörleri var ve bunun mutlaka ticaret rakamlarına yansıması gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

“Adana olarak Endonezya ile her türlü işbirliğine hazırız”

ATO Başkanı Menevşe de Adana’nın, yatırım avantajları, ulaşım ağı ve üretim çeşidiyle birçok alanda artıları bulunduğunu belirtti. Adana ile Endonezya arasındaki ticaretin yıllık 35 milyon dolar olduğuna işaret eden Menevşe, “Adana, ulaşım ağı, verimli toprakları, sanayi altyapısıyla tıkanma noktasına gelen Marmara ve İstanbul’un tek alternatif bölgesidir. Endonezya Büyükelçisi’nin hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğine ilişkin ziyaretini önemsiyoruz. Bu ziyareti, karşılıklı ticaret ve yatırımların artırılması yönünde bir milat olarak değerlendiriyoruz. İki ülkenin gelişim trendleri birbirine oldukça yakın. Ayrıca yine Türkiye ile Endonezya G20 bünyesinde yer alıyor. Bu benzerliklerimizi ticaret rakamları ve yatırım ortaklıklarına yansıtmamak için hiç bir neden yok. Adana olarak Endonezya ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda, Büyükelçi Warsava ile ATO Başkanı Menevşe, en kısa zamanda işbirliği ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi için sektör temsilcileriyle bir araya gelmeyi kararlaştırdılar.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.