banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Aç Kanatlarını Türkiye Tırı Şanlıurfa’da

Şirket, toplumsal sorumluluk projesi kapsamında, her biri alanında uzman bir ekiple, Türkiye’nin 26 ilini gezerek, esnafın, sanayicinin, zanaatkârın, küçük ve orta büyüklükteki işletme sahiplerinin işlerini geliştirmelerini destekliyor. Uzman ekipler, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma, gider tasarrufu ve yeni pazarlara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık ve uygulama hizmeti veriyor.


Türkiye’nin sektöründe öncü şirketi MNG Kargo’nun ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ Projesi ile Anadolu’yu adım adım dolaşmakta olan “Aç Kanatlarını Türkiye Tırı” 04-06 Mayıs tarihlerinde Şanlıurfa Abide Park önünde konuşlanacak. Böylece her biri alanında uzman olan danışmanlar, bölge iş dünyası temsilcileriyle buluşacak. 2013 Haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan Aç Kanatlarını Türkiye Projesi kapsamında, 82 gün sürecek Anadolu turunda,  5.950 km yol kat edilerek, 26 ilin iş dünyası temsilcilerine ulaşılıyor.

MNG Kargo başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle ülkemiz üretimini, ihracatını ve istihdamını desteklemeyi amaçlıyor. MNG Kargo Aç Kanatlarını Türkiye Tırı ile Anadolu’nun 26 ilini gezecek uzmanlar, her ilde esnafın, sanayicinin, zanaatkârın ve küçük-orta büyüklükteki işletme sahiplerinin işlerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenliyor.



Anadolu iş dünyasına ücretsiz danışmanlık veriliyor
Anadolu turu kapsamında yer alan uzman ekip, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma, gider tasarrufu ve yeni pazarlara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık hizmetleri veriyor. Danışmanlık hizmetleri; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) uzmanları, Sınai Haklar Uzmanı, Dış Ticaret Uzmanı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından veriliyor.

Her ilin üretim dinamiklerine ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konulara göre güncel bilgilerin paylaşılacağı Anadolu turunda, isteyenler ücretsiz danışmanlık hizmetiyle birlikte, oluşturulan Danışmanlık Havuzu’nda yer alan özel ve kamu sektörü kuruluşlarından ihtiyaçları olan konularda destek alıyorlar.

Her gün ülke çapında 2.000 yerleşim noktasına ulaşıyor

MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, Türkiye’de 7’si ileri teknoloji ile donatılmış toplam 26 aktarma merkezi, 700’ün üzerinde yaygın dağıtım ağı, 2 bin karayolu aracı ve 7 bini aşkın çalışanı ile 2 bin yerleşim birimine ve her gün 500 bin adrese dünya standartlarında kaliteli hizmet götürdüklerini ve dünya lideri FedEx Express’in 220 ülkedeki global hizmet ağına entegre çalıştıklarını vurguladı.

Anadolu’yu kucaklayacak dev proje
Son zamanlarda Teknolojik Aktarma Merkezleri, Loca sistemi ve iPhone, iPad, Android şube gibi birçok yenilikler ile sektöründe trend belirleyen MNG Kargo’nun, sosyal sorumluluk alanında da model olabilecek projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Aslan Kut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sürdürülebilir kalkınma için, Dünya için gerek birey gerekse kurumlar olarak kendi iş ve özel yaşamımızda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Kargo sektörü her ay yaklaşık 20 milyon adet kargo poşetini ücretsiz olarak müşterilerinin kullanımına sunmaktadır. Bu poşetler kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor ve binlerce yıl doğada yok olmuyor. MNG kargo olarak bu bilinç ile kullanıma sürdüğümüz poşetleri geri toplayıp tekrar ekonomiye kazandırmak ve yaşam alanlarımızı kurtarmak amacıyla “Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula” sloganıyla sosyal sorumluluk projesi başlattık. Yaklaşık 30 bin noktaya geri dönüşüm kutuluları koyduk. 20 bini aşkın birey ve kurum bizi destekledi. MNG Kargo’nun 7 bin çalışanı,  kargo teslimi ya da alımı için gittiği bu noktalardan atık poşetleri topluyor. Atık poşetlerden elde edilen gelirle Bitlis ilimizin Afet Evleri bölgesinde MNG Kargo İlköğretim Okulu’nu inşa ettik. Bu okulda 3 yıldır eğitim ve öğretim sürüyor. Proje kapsamında Van ilimize bağlı Erciş İlçesi’nde yaptırılan okulumuz ise önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek”   
Kut, bu proje devam ederken ikinci bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattıkları iş dünyasına ve ülke ekonomisine değer katacak ‘Aç Kanatları Türkiye’ Projesi ile sektörde öncü bir girişimi başlatmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti.  

“Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse Türkiye büyür.”
Aslan KUT, “Türkiye’yi sevmek yetmez. Çok çalışmak, başarmak ve Türkiye insanı ile bütünleşmek gerek” sözlerini düstur olarak aldıklarını ifade ederek “Biz 2003 yılında bu anlayışla yola çıktık. Türkiye’nin tarihi, doğal güzellikleri, ekonomisi ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla ‘Kentlerin Dili’ çatısı altında bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Yerel projelerle, yerel ekonomilerin ve küçük üreticilerin gelişimine destek verdik. 2003 yılında hazırladığımız ve TV8’de yayınlanan belgesel ile illerimizin tarihi doğal güzelliklerini ekonomisini anlattık. Şimdi “Aç Kanatlarını Türkiye” Projesi kapsamında benzeri bir belgesel ile Anadolu’nun başarı hikayelerini ekrana taşıyacağız. Bizler Türkiye’de var olduk. Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse Türkiye büyür; Türkiye büyürse hepimiz büyürüz. Aç Kanatlarını Türkiye Projesi de şirketimizin bu anlayışı ile geliştirdiği bir projedir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.