banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Abide Kavşağı projesinde ödenek sıkıntısı olmayacak

Yaklaşık 4 ay önce KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıFaruk Çelik, ve Vali Celalettin Güvenç ile Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından temeli atılan Abide köprülü kavşağında ödenek sorunu ortaya çıkmıştı. Ödeneği olmamasına rağmen şehir içi trafiğin aksamamasıiçin kendi imkanları ile çalışmalarını sürdüren müteahhit firma, ödenek sorunu çözülmemesi durumunda, şantiyenin kapatılacağını açıklamıştı.

Ramazan ayı ve aşırı sıcaklığa rağmen 24 saat mesai ile çalışmaların sürdürüldüğü Abide köprülü kavşağında incelemelerde bulunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek,‘abide köprü kavşağının zamanından önce bitirilmesi için ödenek sorunun çözüleceğini ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 10 Ağustosta Şanlıurfa’ya geleceğini söyledi.

Abide köprülü kavşakta Karayolları şube şefi Tahsin Yılmaz ve Müteahhit firma temsilcisi Yasin Arıcı’dan bilgi alan Akyürek, ödenek sorununa rağmen çalışmaları aksatmadan yürüten iş adamı Müteahhit Yasin Arıcı’ya teşekkür etti. Abide köprülü kavşağın tamamlanması ile Şehir içi trafikte büyük bir rahatlamanın olacağını ifade eden Akyürek’ seçim taahhütnamemiz arasında yer alan abide köprülü kavşağı da yer almaktadır. Yaklaşık 18 Milyon TY’ye mal olacak olan Abide köprülü kavşağı yaklaşık 870 m’dir. Şu an için gece-gündüz çalışmalar devam ederken, trafikte aksama olamamaktadır. Çalışmalarını sürdüren firmanın 4 milyon tl birikmiş alacağı var, bu sorunun giderilmesi için sayın Bakanımız Faruk Çelik beyin gelecek hafta yapacağı Şanlıurfa gezisine Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’te eşlik edeceklerdir, bu ziyaret sırasında Şanlıurfa’nın bir çok yatırımı için parasal destek istenecektir,abide kavşağı zamanında bitirilecek ve şehir içi trafikte büyük bir rahatlama olacaktır’dedi.

Öte yandan Milletvekili Akyürek, Ak Parti Şanlıurfa İl 2.Başkanı Nusret Urmak ve İl yöneticisi Sait Aydın ile birlikte çalışmaları devam eden Abide köprülü kavşakta incelemelerde bulunduktan sonra Karayolları şube Şefi Tahsin Yılmaz'dan Akçakale çevre yolunda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.