banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

950 Kişi İş Sahibi Oldu



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 950 kişi, Vali Celalettin Güvenç’in katıldığı kura çekimi ile iş sahibi oldu.

Vali Ziyaettin Çoker İlköğretim Okulu’nun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Vali Celalettin Güvenç ve Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut ve İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda katıldı.

Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, global kriz sebebiyle dünyanın birçok ülkesinin sorunlarla boğuşurken, Türkiye’nin her geçen gün çalışan insan sayısını ve istihdamı artırdığını söyledi. Bunun mutluluğunu yaşadığını söyleyen Vali Güvenç, “Dün Organize Sanayi Bölgesindeydim. 2008 yılında burada çalışan insan sayısı 2 bin 500 iken, bugün 5 bine çıkmış.  İnanıyorum ki bu sayılar önümüzdeki yıllarda 50 binlerle, 100 binlerle ifade edilen rakamlara ulaşacak. Siz genç kardeşlerim buralarda çalışacaksınız. Sağlık, emeklilik kaygısı olmayacak, akşam eve başınız dik olarak gideceksiniz. Bu bizim için çok önemli. İnsanların eğitim ve çalışma en tabii haklarıdır. Devletin en temel görevi çalışma alanları sağlayıp, yeni iş yerlerinin istihdam alanlarının açılmasına öncülük etmektir. Gecemizi gündüzümüze katarak bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Güvenç, Suruç Ovası Sulama Projesinin tamamlanmasıyla birlikte bu ovanın geliri 2 – 3 katına çıkarak refah seviyesini artıracağını kaydederek, “ Ekmek ve aş kaygısı azalacak. Başka yerlere çalışmaya gitmekten kurtulacağız. Bizim insanımız her türlü hizmetin en iyisine layıktır. Bu inançtayız bunun için çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Celalettin Güvenç, bütün bu çalışmaların yanında Türkiye’de yüzde 11 oranında işsizliğin yaşandığını bu oranın Güneydoğu Anadolu Bölgesinde biraz daha yükseldiğini belirterek, “Bundan dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik bu sorunu tespit ederek, Türkiye çapında 50 bin kişiye toplum yararına çalışma adı altında 6 ay süreyle, özellikle kış aylarında okullarımızda iş imkânı sağladı. Bu 50 binin 10 binini Şanlıurfa ve ilçelerine tahsis etti. Bunun da 950 tanesini şu anda Suruçlu kardeşlerimize kura çekmek için toplandık. Daha önce de 350 kişi Suruç’ta işe başlamıştı. Toplam bin 300 kişiye iş imkânı sağlanmış oldu, hayırlı olsun” dedi.

Artık eskisi gibi adam kayırma ve torpil olaylarının yaşanmadığını, bunun için noter huzurunda kura çekilişi ile işçilerin iş sahibi olduğunu ifade ederek, “Kimin kısmeti varsa biz ona buradan kurayı çekip işini verecek hayırlı olsun diyeceğiz. İşte bu Türkiye’nin geldiği noktadır. Bundan sonra tüm uygulamalarımız da böyle olacak. İlçedeki vatandaşımızı da merkezdeki vatandaşımızı da, her kesimden vatandaşımızı kucaklayacağız. Biz bunun devlet olarak öncülüğünü yapacağız” dedi. 

Vali Güvenç, konuşmasının ardından kura çekilişini yaptı ve 950 kişi 6 ay süreyle okulların temizlik işlerinde çalışmak üzere iş sahibi oldu.

Kura çekiminde İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda da bir konuşma yaparak, İşkur’un bugüne kadar yaptığı alımlarla çalışmaları anlattı.

Bu arada Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Suruç ilçesindeki temasları kapsamında, kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Fatih Karabulut’la bir süre görüştü. Vali Güvenç, daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısında da incelemelerde bulunup vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.