banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

95 işçi işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri’nde (ŞUSKİ) çalışan 95 işçi, çalıştıkları kurumun müttehit firmaya devredilmesiyle işten çıkarılma ile karşı karşıya olduklarını dile getirdiler. Duruma tepki gösteren işçiler, avukatları aracılığıyla haklarını arayacaklarını söylediler.

Beykapısı Mahallesinde bulunan ŞUSKİ binasına  gelen işçiler, araçlarını park edip eylem yaptı. Daha önceki herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden işçiler, “Diğer kurumlarda sözleşme 3 yıllık yapılıyor,  neden bize 1 yıllık sözleşme yapılıyor, bizim haklarımız gasp edildi." diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Belediye bünyesinde çalıştıklarını belirten işçiler, “Şimdi çalıştığımız kurum bir müteahhit firmaya devredilecek. O da bizim bir kısmımızı işten çıkartıp kendi elamanlarını alacak. Kalan elemanları, hizmet bölümünden yapı bölümüne alacaklar. Hizmet bölümünden yapı bölümüne geçtiğimizde de   yine bir kısım işçileri işten çıkartılacak. Şimdi hakkımızı arayacağız,  haklarımızı alana kadar işe çıkmayacağız." şeklinde konuştular.

Eylem sırasında fenalaşan işçilerden İbrahim Halil Sorkılıç baygınlık geçirerek yere yığıldı. Arkadaşlarının müdahalesiyle kendine gelen Sorkılıç’ın, sarılık hastası olduğu ve gün içinde 2-3 defa fenalık geçirdiği öğrenildi. (Sedat Kuşulay / Hüseyin Sürmeli - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.