banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

5 bin 350 Üyesi ile yetkili sendika olma ünvanını korudu

İbrahim Coşkun; "Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşı tarafından ilk meşalesi yakılan Eğitim-Bir-Sen’in, merhumun doğduğu şehir olan Şanlıurfa’da bugün rekor tanımadığını söyledi. 2009 yılında almış oldukları yetkiyi, 2013 yılı itibariyle diğer tüm sendikaların üye toplamına neredeyse eşit olan 5350(Üniversite dâhil) sayısına ulaştırarak pekiştirdi.

“Böyle büyük başarıları tek kişiye veya yönetim kurulu üyelerine mal etmek çok büyük haksızlık olacaktır. Mayıs 2012 tarihinden Mayıs 2013 tarihine kadar geçen bir yıllık sürede çalışmalarını son aylara sıkıştırmadan yaz tatilleri dâhil olmak üzere koşturan tüm teşkilatımızı yürekten kutluyorum. Şanlıurfa merkez ve merkeze bağlı köylerde görev yapan ve çalışmalarımıza her türlü desteği veren iş yeri temsilcileriyle üyelerimize, kendi ilçelerinde köy köy dolaşarak eğitim çalışanlarını örgütlülüğe davet eden ilçe yönetim kurulu üyelerine ve onlara destek veren üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Yıl içerisinde eğitim çalışanlarının sorunları başta olmak üzere Türkiye’nin önemli başlıklarıyla ilgili en çok konferans, panel, televizyon programı, basın açıklaması tertipleyen sendika olduklarını söyleyen Coşkun, “Yetkili olmak yetkiyi aldıktan sonra koltuğa kurularak, sendika binasından çıkmamak demek değildir. Yetki tam tersi sorumlulukları arttıran, daha fazla efor ve daha fazla çaba gerektiren bir durumdur. Sendikacılık duraksama, yorgunluk, bıkkınlık kabul eden bir iş değildir. Enerjinizin tamamını bir konuya harcadığınız bir günde, başka bir konu ile ilgili bir sıkıntı çıktığı zaman bugün yorulduk, bu iş de yarına kalsın diyemezsiniz. Çok şükür Şanlıurfa’da her yıl katlanan üye sayısı, eğitim çalışanlarının göstermiş olduğu teveccüh bizim daha çok çalışmamıza, daha fazla çabalamamıza gerekçe oluşturmuştur.” dedi.

Türkiye genelindeki yetkiyi de devam ettirdiklerini belirten Coşkun şunları söyledi: “Genel yetki de yine Eğitim-Bir-Sen’de olacak. İllerin tamamından sayılar gittikten sonra genel merkezimiz muhtemelen açıklama yapacaktır. İl yetkisi de genel yetki de okulları gezerken öğretmenler odasında kara propaganda yaparak alınmıyor. Eğitim çalışanlarını örgütlemek için başkalarını kötülemeye gerek yoktur. Zannediyorum bu yıldan sonra yetkiyi sadece dillerinde nostaljik bir türkü olarak söyleyecek olanlar, eğitim çalışanlarının konuşana değil çalışana meylettiğini göreceklerdir.”

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm eğitim çalışanlarının yanında olacağını söyleyen Coşkun şöyle devam etti: “ Bizler yönetici ile hizmetliyi, öğretmenle memuru birbirinden ayırmadan ortak paydada buluşabilmenin zeminini ve ortak hak arama mücadelesinin azmini göstermeye devam edeceğiz. Bundan hedef ilimizde görev yapan eğitim çalışanlarının sendikalılaşma oranını üst seviyelere taşıma olacaktır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.