banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

4B Personeline Harcırah Müjdesi

Şanlıurfa Sağlık Sen Temsilciliği Kamu görevlilerinin  657 s. Kanunun 4/B maddesi uyarınca çalışanların Danıştay’ın sözleşmelerindeki ilgili hükmü iptalinden sonra yaptıkları Harcırah talepleri Ş.Urfa İdare Mahkemesinde davaya konu edilmişti.

Bu yönde Mahkeme, açılan davaları reddediyor ve dolayısı harcırah tayininden itibaren 60 gün içinde talep etmediği için usul yönünden davalar reddediliyordu.

Bu süreçte, yapılan itirazlar Bölge İdare Mahkemesince onanıyordu. Ve mağduriyetine sebep veriyordu. Şanlıurfa Sağlık Sen Sendikası hukuk bürosunca yapılan son itirazlar ve duruşmalı incelemeler sonucunda Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi itiraz etti. İtirazı kabul edildi.

Böylece,4/B’li personel aleyhine olan ve harcırah almalarını engelleyen uygulamaya son verilmiş oldu. Bundan böyle, zamanaşımı sıkıntısı olmadan, talep halinde idarelerin bu meblağı ödenecek. Aksi halde, dava yoluyla kazanılarak hakları tevdi olunacaktır.

Daha önce dava açıp kaybeden 4 B’liler ise, başvurularını yenileyebilirler.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.