banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

3 İşletmeye

Şanlıurfa Belediyesi’nce yürütülen “Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim” Projesi kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren 2 restoran ve 1 konukevine “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülü verildi.

     “Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim” Projesi kapsamında gıda sektöründe hizmet veren işletmelere “Mutfak ve Gıda Hijyeni” konularında belirli periyotlarda eğitim seminerleri ve denetimler düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi Sosyal APK Birimi gerçekleştirilen denetimler sonunda hijyen kriterlerine uygun 3 işyerine daha “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülünü verdi.

    Öngörülen şartlara ve hijyen kurallarına uyan işletmelere yönelik ödüllendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülüne sahip olan işletmelerde, halkın gönül rahatlığıyla gidip yemek yiyebileceklerini ifade etti.

    Şıhın Yeri, İpekyol Caddesi üzerinde yer alan Sembol Ocakbaşı ve Cehavir Konukevi’ni sırasıyla ziyaret eden ve işletme sahiplerine ödüllerini kendi eliyle takdim eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, toplam 60 işletme arasında gerçekleştirilen eğitimler ve denetimler sonucunda 9 işletmenin şuana kadar bu ödüle layık görüldüğünü söyledi.

BAŞKAN FAKIBABA İŞLETMELERİ BİZZAT DENETLEDİ…

    “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülünü almaya hak kazanan işletmeleri bir bir ziyaret ederek ödüllerini kendi eliyle takdim eden Başkan Fakıbaba, ayrıca işyerlerini denetlemeyi de ihmal etmedi.

     Şanlıurfa’nın önemli bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Fakıbaba, temizliğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

     3 ayrı işletme hakkında övgüyle bahseden Belediye Başkanı Fakıbaba, kendilerine bu konuda destek veren Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

     Fakıbaba, “Şanlıurfa Belediyesi olarak “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülüne sahip olan restoranlarda, halkımız gönül rahatlığıyla gidip yemek yiyebilirler. Biz bu ödülün ardından bu işletmelere yönelik denetimlerimizi ve eğitimlerimize artıracağız. Belediye olarak biz -Rahatlıkla Bu İşletmelere Kefiliz- diyebilirim. Ancak halkımız kendisi de bu işin takipçisi olsun. Yaşanan bir sıkıntıyı bizzat bize bildirsinler” dedi.

KAÇAK: URFALI İŞLETMECİLER OLARAK TEMİZLİKTE ÖRNEK OLALIM”

   “Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim” Projesine sonuna kadar destek olduklarını belirten Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak üyelerine seslenerek, temizlik konusunda Türkiye’ye örnek olmamız gerektiğini vurguladı.

    Kaçak, “Şanlıurfalılar olarak kentimize gelen yerli ve yabancı konuklara çok kaliteli bir hizmet vermeliyiz. Bu konuda bizler elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Bugün ödüle layık görülen tüm işletme sahiplerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

YAZMACI: “EVİNİZİN MUTFAK” ÖDÜLÜ SORUMLULUĞUMUZU ARTIRDI

   Projede emeği geçenlere teşekkür eden Cevahir Konukevi İşletmecisi Cevahir Asuman Yazmacı, Şanlıurfa Belediyesi’nce verilen “Evinizin Mutfağı” Bayrak Ödülü ile birlikte omuzlarındaki sorumluluğun bir kat daha artığını söyledi.

   İşletmede hijyen kurallarına titizlikle riayet ettiklerini hatırlatan Yazmacı, “Yıllardır bu işletmeyi gıda ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda bana destek olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Evinizin Mutfağı bayrak ödülünü tüm ekibim adına kabul ettim. Şanlıurfa’daki tüm işletmelerin hijyen koşullarına uymaları ve bu ödüle sahip olmak için çaba sarf etmeleri gerekir” diye konuştu.

PROF. DR. BÜRÜN: “EVİNİZİN MUTFAĞI BAYRAK ÖDÜLÜ SÜPER UYGULAMA”

Urfa’ya Muğla’dan gezmek amacıyla gelen Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Betül Bürün, Urfa’da yürütülen bu uygulamanın Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

 Uygulamayı tam manasıyla SÜPER olarak nitelendiren Prof. Dr. Betül Bürün, Şanlıurfa’daki işletmeleri oldukça temiz bulduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak, “Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim” Projesi Koordinatörü Yasemin Savaş ve Proje Yürütücüsü Veteriner Hekim Gülşen Topuz Şener ziyaretler sırasında Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya eşlik etti.

“Sağlık İçin Hijyen, Hijyen İçin Eğitim” Projesi, Şanlıurfa ilinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde çalışanlara ve işletme sahiplerine gıda sağlığı ve hijyeni konularında eğitimler vererek, bilinçlenmelerini sağlamak ve halkın tüketimine sağlıklı gıdaların sunulmasını öngörmektedir.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.