banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

22 YAPI DENETİM FİRMASI YAKIN TAKİBE ALINDI

Şanlıurfa Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Yapı Denetim Sistemi” konulu ortak bir toplantı düzenledi.
Belediye Encümen Toplantı salonunda Başkan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında gerçekleşen toplantıda yapı denetim sistemi ve yapı sektöründeki uygulamaları masaya yatırıldı.
Toplantıya, Fakıbaba’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları M. Emin İzol, İbrahim Güllüoğlu ile Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Can Hallaç katıldı. Belediye imar müdürlüğü teknik elamanları ile Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlık teknik personelinde hazır bulunduğu toplantıda Fakıbaba, yaşanabilir, sürdürülebilir kentsel ve kırsal çevrelerin oluşturulmasına, nitelikli, güvenli yapılaşmanın sağlanması gibi  işlemleri yürütmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Yapı Denetimlerinin iyi bir şekilde yürütülmesi çerçevesinde binaların daha sağlıklı olacağının altını çizen Fakıbaba,”Kamu yatırımları dâhil, etüt, plan ve projelerin hazırlanması, yapım işleri dâhil denetlenmesine ilişkin eksikliklerin ve sorunların, sektörde görev alan tüm meslek gurupları ile birlikte ortaya konulmasında ve çözüm arayışına müspet katkının alınmasında fayda görülecektir.”dedi
22 YAPI DENETİM FİRMASI YAKIN TAKİBE ALINDI
Toplantıya teknik personelleriyle birlikte katılan Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Can Hallaç, Şanlıurfa’da 22 tane Yapı Denetim Firmasının bulunduğunu hatırlatarak bu firmaların yaptıkları işin sağlıklı olup olmadığını yakından takip edeceklerinin vurguladı.
 Denetimlerde eksik gördükleri konularda yapı denetim firmalara gerekli cezaların kesileceğini dile getiren Hallaç,”Amacımız Şanlıurfa’daki yapıların sağlam ve güvenilir olmasıdır. Çalışmalarımızı ve denetimlerimizi Şanlıurfa belediyesiyle birlikte yürüteceğiz.”ifadesini kullandı
YAPILARDA DÜZGÜN MALZEME KULLANMAYAN YANACAK
Şanlıurfa Belediyesi İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yapı Denetim ocak ayı itibariyle başladı. Her türlü yapı ruhsatları alındıktan sonra denetimler yapı denetim birimi tarafından yapılmakta. Şuan Şanlıurfa’da 22 adet yapı denetim firmaları var. Bunlar hem yapıların mevzuat çerçevesinde yapılıp yapılmadığı hem statik betonarme mukavemet konusundaki denetimleri de yapıyorlar. Tabi bunların denetimini de bayındırlık müdürlüğü yapıyor. Bu çerçevede bayındırlık il müdürümüz ve teknik personeli bizim teknik arkadaşlarımızla ortak çalışma yapıydı. Bu çalışma çerçevesinde ortak hareketle şehrimizdeki yapıların güvenirliği, statikleri, betonun kalitesi, demirin kalitesiyle ortak çalışmalar yapılacak. Şehrimiz üçüncü dereceden deprem bölgesi olmasına rağmen yapı güvenliği ile ilgili sıkıntılar olabilmekte. Bu güvenlikle ilgili önümüzdeki günlerde bir ortak çalışmamız olacak. Hem yapı denetimi konusundaki şehrimiz insanını bilgilendireceğiz. Bu konularla ilgili eğitimler verilecek. Yapı denetimin kontrollerinde güvenirliği olmayan binalar tereddütsüz yıkılacak”


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.