banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

2023 hedefleri için kadın iş gücü önemli

Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat’ın açılış konuşmasında kadının önemine değindi. Polat, "Kadının toplum içerisindeki yeri artık azımsanmayacak kadar büyümüştür. Nitekim İnsanları doğuran, büyüten ve topluma kazandıran kadındır” dedi.

Vildan Polat’ın açılış konuşmasının ardından ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ilimizin sosyo ekonomik yapısı ve 2023 yılı hedeflerine ilişkin detay bilgileri paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ilimizin çok büyük potansiyeli bünyesinde barındırdığının altını çizen Ertekin, ülkemizde ve bölgemizde kadın iş gücü oranının arttırılmasının 2023 hedeflerimiz için önemli bir adım olacağının altını çizdi. Başkan Ertekin sunumunda şu bilgileri paylaştı: “Yaptığımız bir araştırmada ilimizin toplam milli gelirinin 10 Milyar TL seviyelerinde olduğunu gördük. Malumunuz hükümetimizin, 2023 hedefi var, kişi başı mili gelirin 25 Bin Dolar olması hedefleniyor. Bizlerde acaba biz hangi noktadayız, acaba bu milli geliri yakalayabilecek pozisyonumuz var mı diye merak ettik, yaptığımız araştırmalarda ise şu sonuçları gördük. İlimizin her yönden potansiyeli oldukça, fazla hem doğum oranı yüksek hem de göç alıyoruz, yani yılda 3,3 büyüyoruz, şuan için ilimizin nüfusu 1 milyon 800 bin, bu 3.3 büyümeyle devam edersek 2023 yılında nüfusumuz 2 milyon 500 bin’i geçecek yani bu durumda 25 bin dolar milli gelir demek bugünkü kurla yaklaşık 45 bin TL ediyor. Bu 45 bin TL’yi 2 milyon 500 bin kişiyle çarparsak bu rakam 115 milyar TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Şuan 10 milyar TL olarak tahmin ettiğimiz milli geliri 116 milyar TL’ye çıkarabilecek durumdayız. İlk bakışta bu rakamların yakalanması zor gibi gözükse de kendimize güvenmeliyiz. Bu rakamları yakalayabilecek potansiyelimiz var. Çalıştıktan sonra başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. 2023 hedeflerine giderken Kadın iş gücü ve istihdamının arttırılması önemli bir adım olacaktır. Topyekûn çabalarımızla ancak bu hedefe ulaşabiliriz. Bizler Kadın girişimcilerimiz, genç girişimcilerimiz ve iş hayatına atılmak isteyen tüm vatandaşlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Sabri Ertekin’in Konuşmasının ardından TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Selda Tandoğan ise, kadınların başarılı olması için örnekler vererek, "Bir kadının sırrı ilk başta eğitimden geçiyor. Bunun için de özellikle annelerimize çok ciddi görevler düşüyor, istatistiklerde gösteriyor bunu. İş gücüne katılımda eğitimli kadınlarda daha çok talep kar, onun için önce kız çocuklarımızın okullaştıra konusunda eğitim ve hayat konusunda en az erkekler kadar beklide daha fazla fırsat eşitliğine destek olmamız gerekiyor. Yaptığımız işi büyük bir inançla ve aynı zamanda profesyonelce yapmamız gerekiyor. Çağın şartlarına ve koşullarına uygun olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Prof.Dr. Yıldız Ecevit Kadın Girişimciler Üst Kurulu Üyesi Serpil Karuserci ve KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy,  birer sunum gerçekleştirdi.

ŞUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Panele Vali yardımcısı Aylin Duman Kırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy,  ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Prof.Dr. Yıldız Ecevit, Kadın Girişimciler Üst Kurulu Üyesi Serpil Karuserci, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Selda Tandoğan, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, çevre illerden gelen Kadın Girişimci Kurulu Başkanları ve üyeleri ile davetliler katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.