banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

2 yıl içinde dava açmayanın parası yanacak!

 

Faizleri ortaklaşa yüksek belirledikleri gerekçesiyle Rekabet Kurulu'nun 1.1 milyar lira ceza kestiği bankalar, umudunu 2 yıllık zamanaşımı süresine bağladı. 

Kurulun kararının açıklandığı günden itibaren bankalara dava açmak için 2 yıllık zaman aşımı süresi işlemeye başladı. Bu süre zarfında mahkemeye gitmeyen gerçek ve tüzel kişiler dava hakkını kaybedecek.

Rekabet Kurulu'nun kararına karşı açılan temyiz davalarının henüz Danıştay aşamasına bile gelmediğini belirten hukukçular, "Rekabet Kurulu'nun aldığı kararlarla ilgili zamanaşımı süresi 2 yıl. Burada dava açanların zamanaşımı süresini doldurma riski büyüyor. 

Çünkü Danıştay'da süreç 3-5 yılı buluyor. Bu nedenle davaların bir an önce açılmasışart. Yoksa zararı sineye çekerler" dedi. Rekabet hukukçusu Avukat Hikmet Koyuncu, şöyle konuştu: "Şirketler bu davaları ticaret mahkemelerine açarsa, zamanaşımı riskini ortadan kaldıracak.

Bundan sonra Danıştay'ın kararı beklenebilir. Ancak dava için Danıştay'ın kararı beklenirse, 2 yıllık zamanaşımı süresi bitmiş olur. Kimse bir şey alamaz." İlk davayı açan Nilüfer Çevikel'in mahkemesinde de sıra bilirkişi tespitine geldi. (Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.