banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

2 Üst Geçit Yapımı Başladı

   Siverek ilçe merkezinde Güney, Ayvanat, Şirinkuyu, Bahçelievler ve Selimpınar mahallerinin içinden geçen Şanlıurfa Diyarbakır transit karayolun 1996 yılında hizmete girdikten sonra bu karayolu üzerinde meydan gelen trafik kazalarında çoğunluğu yaşlı ve çocuklardan oluşan  bir çok insan yaşamını yitirmiş,bir çoğu da  yaraladığı  için   vatandaşlar bu karayoluna''Ölüm yolu) ismini takmıştılar.

       Siverek belediyesi vatandaşların talepleri doğrultusunda 2009 yılında Yolun Şirinkuyu kavşağına   bir üst geçit yapıp  vatandaşların hizmetine  sunmuştu.

        Siverek belediyesi yine vatandaşların talepleri doğrultusunda Ayvanat Mahallesiyle Güney Mahallesini birleştiren kavşağa   ile  Yeni Şehir Mahallesiyle Selimpınar  mahallerinin  kesiştiği kavşağa  iki üst geçit yapmak için  ilk kazmayı  vurdu.

     Belediye Başkanı  Ali Murat Bucak  Başkan  yardımcıları  ile çok  vatandaşın katılımıyla    Üst geçitlerin yapılacağı yerlerde  kurban kesilerek   çalışmalar  başlatıldı. Belediye  Başkanı Ali Murat Bucak  yaptığı açıklamada, insanımızın yaşamı  bizim için  değerlidir  diyerek şöyle devam etti''  Mehmetçik Kavşağı  dediğimiz  yerde   yapılacak  üst geçit asansörlü olup 100 metre  uzunluğundadır, yine Saraykent  kavşağı dediğimiz yerde  yapılacak üst geçit  asansörlü  olu  50 metre  uzunluğunda  olup  modern üst  geçitlerdir  çalışmalara başladık  vatandaşlarımıza  seçimlerde  verdiğimiz  sözde  buralara iki üst geçit  yapacağımızı belirtmiştik bu gün attığımız  temele bu sözümüzü de  yerine  getirmiş  olduk''dedi.

   Alınan bilgilere  göre  iki üst geçittin  yaklaşık beş ay içinde  halkın hizmetinde  olacağı  belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.