banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

2. el otomobilde en çok satan marka ve model

Yaz aylarının gelmesiyle beraber otomobil piyasasında son derece hareketli günler yaşanıyor. Peki vatandaşın en çok tercih ettiği marka ve model hangisi? 2. el otomobil satış ilanlarına yer veren sahibinden.com, 2013'ün ilk üç aylık verilerini açıkladı. Buna göre en çok satılan marka 34 bin 300 adet ile Renault oldu. Renault'u sırasıyla Fiat, Opel ve Volkswagen takip etti. Hyundai ise ortalama 7 gün ile en hızlı satışı gerçekleşen otomobil markası oldu.
2013'ün ilk çeyreğinde en çok satılan model ortalama 28 bin 500 TL ileFord Focus oldu. Ford Focus'u, ortalama 23 bin 500 TL ile Renault Megane, ortalama 24 bin 500 TL ile Opel Astra ve 23 bin 100 TL ileToyota Corolla izledi.
2013 Ocak-Şubat-Mart aylarında, 2011, 2010 ve 2004 model, beyaz renkli, yakıt tipi benzin ve LPG araçlar tercih edildi. Yüzde 78 oranla manuel vites, yüzde 57 oranla da Sedan kasa araçlar en çok aranan özelliklerde ilk sırada yer aldı.
Kaynak: Samanyoluhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.