banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

2 bin gencin istihdamı için imzalar atıldı

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Batman İl Müdürlüğü tarafından "Haydi Gençler İşbaşına" isimli yeni bir proje için, projeye destek veren paydaşlarla imza töreni yapıldı.

Batman Üniversitesi’nin ortakları arasında yer aldığı projenin imza töreni Üniversitenin Senato odasında gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Uluçam, projenin önemine dikkat çekerek “Batman Üniversitesi olarak böyle önemli bir projede yer almak bizim için önemlidir. Öğrencilerimiz için de önemsediğimiz bu proje kapsamında meslek edinmek isteyen 2 bin genç iş imkânı elde etmiş olacaktır. Bu projeyi önemsiyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin yüzde 85’i bu bölgenin gençleridir. İşsizlik, kentimiz ve bölgemiz açısından önemli sorunların başında yer almaktadır.” dedi.

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, proje paydaşlarına teşekkür ederek, “Üniversite gençliğinin çalışma hayatında pratik yapmasını önemsiyoruz. Dolayısıyla teoriyi, sizden akademik olarak öğreniyorlar. Pratiği de buradaki değerli iş adamlarından öğrenecekler. Sonuç olarak bu projenin temel amacı teoriyi pratikle birleştirerek öğrencileri iş dünyasına adapte edebilmektir. 2015 yılında ‘Bin Genç, Bin İşveren İstihdamda Buluşma Projesi’ sonrasında 2016 yılında ise ‘Haydi Gençler İşbaşına’ projesi ile özellikle hedef kitle arasında Üniversite Mezunları, Üniversite Öğrencileri, Açık/Örgün Orta Öğretim mezunları başta olmak üzere meslek edinmek ve çalışmak isteyen 2 bin gence iş imkânı sağlanmış olacak. Batman adına da önemli bir projedir.” diye konuştu.

Batman Ticaret Odası Başkanı A. Kadir Demir ise işsizliğe vurgu yaparak şöyle konuştu: “Günümüzde işsizliğin geldiği nokta gözler önünde. Bunlara bir de Suriyeli vatandaşları ekledik mi her 2 kişiden biri işsiz durumundadır. Bu işsizliğin giderilmesi için Batman’a 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerekiyor. Bunu için çok çalıştım hatta beni gören herkesin aklına OSB geliyor. Bunu açmak zorundayız, benim hala umudum var yılmadım, umarım başarırım.”

22 Milyon TL’lik bütçesi ile ‘Haydi Gençler İşbaşına’ projesinin ortakları arasında BSMMMO, Batman Üniversitesi, BATSO, ESOBB, ASKON, MÜSİAD ve TÜMSİAD gibi önemli kurum ve kuruluşları da yer alıyor.

Ayrıca, 2015 yılında İŞKUR’un yine aynı STK’larla yaptığı “Bin genç bin işveren” istihdamda buluşma projesiyle bin 452 kişilik istihdam sağlandığına da imza töreninde dikkat çekildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.