banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

15 Temmuz'dan beri ilk kez, Şanlıurfa otogarında yoğunluk yaşanıyor

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları için tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından vatandaşlar günler öncesinden otogara gelmeye başladı. Otobüs firmaları da ek seferler ile yoğunluğu azaltmaya çalışıyor.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra iş düşüşü yaşanan otogarlarda Kurban Bayramının gelmesiyle yeniden bir hareketlilik yaşandı. Otobüs firmalarının yüzünü güldüren bu durum, Kurban Bayramı sonrası içinde umut oldu.

Kurban Bayramı'ndan sonra işlerini daha da yoğunlaşacağını ve ek seferlere başlayacaklarını belirten firma çalışanı Ümit İnanç, "Ramazan Bayramı'ndan sonra bayağı yoğunluk oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra da bayağı bir düşüş yaşandı. Şu anki beklentilerimiz ise Kurban Bayramı sonrası içindir. Kurban Bayramı'ndan sonra yoğunluk olacağını düşünüyoruz. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Bayram sonralarında ek seferler düzenleniyor. İster istemez fiyatlarda da bir artış oluyor. Şanlıurfa’dan İstanbul’a 80-90 TL taban fiyatlarımız vardır. Bayramdan sonra da 120-130 TL yazıyoruz. Yoğunluktan dolayı ek seferler de düzenliyoruz. Bundan dolayı ister istemez fiyatlarda bir artışta oluyor." dedi.

Kısa mesafeli illere ek seferler düzenlediklerini söyleyen İnanç, "Şu an kontenjanlar boş zaten. Buradan İstanbul’a giden otobüsler boş gidip dolu geliyorlar. Sadece Gaziantep, Diyarbakır gibi kısa mesafelerde ek seferler düzenleyerek yarım otobüsler gönderiyoruz. Bayram sonrasında da ek sefer düzenleyerek İstanbul, İzmir gibi batı illerine çıkartıyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bayağı sıkıntı yaşadıklarını söylenen diğer bir başka firma çalışanı Murat Altay ise "Şimdiye kadar fazla yolcumuz yoktu. Bu ayın 9-13'üncü günlerinde yoğunluk var. Ayın 18’ine kadar da devam edecek. Kontenjanlarımız şu an doludur. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bayağı bir sıkıntılar oldu. Batıdan Doğuya insanlar gelemiyorlardı. Yaşanan çatışmalardan dolayı sıkıntı oluyordu. Fiyatlarda fazla bir değişlik yok. Aşağı yukarı fiyatlar ayını sevidedir." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz’dan bu yana ilk defa karabalık günleri gördük"

Fiyatlarda bir değişikliğin olmadığını söyleyen firma çalışanı Ömer Karagöz, "Şu an bayram öncesi olduğu için yoğunluk var. 15 Temmuz’dan bu yana ilk defa karabalık günleri gördük. Zaten 3-4 gün öncesine kadar krizdeydik. Önceden biriktirdiğimiz paraları yiyorduk. Kimse krizin farkında değildir. Bayram sonrasında buradan gidişler yoğunlaşacak. Fiyatlarda da bir değişiklik olmayacak." dedi.

Darbe girişiminden dolayı mağdur olduğunu ifade eden firma çalışanı Bekir Aslan da "Yoğunluğumuz var ama yolcularımızı mağdur etmeyeceğiz. Ek servislerimizin olduğundan dolayı sıkıntımız yoktur. 15 Temmuz darbe girişiminden biz de mağdur olduk. Bayramdan önce bayağı etkilendik. Hem yolcular hem de biz mağdur olduk. Biletlerimiz ve İstanbul’a gidiş-gelişlerimiz iptal oldu. Geçen yıla göre nazaran fiyatlarımız aynıdır. Fiyatlarımızda böyle bir fırsatçılık yoktur. Engelli vatandaşlara ve 6-12 yaş arası kişilere yüzde 30 indirim oluyor." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.