banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

140 milyon liralık dev tesiste sona gelindi

Sona gelinene tesiste incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Meclis üyeleri ve ŞUSKİ Teknik heyeti eşlikte etti.

Şanlıurfa merkez atık su arıtma tesisinde sona gelen çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tesisin son sistem teknolojiyle donatıldığını ve geniş tarım arazilerine sahip Şanlıurfa için önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Nihat Çiftçi, " İleri biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin tamamlanması ile 800 binin üzerinde nüfusun atık suyu, doğaya arıtılmış bir şekilde kazandırılacak. Arıtılan atık sudan çıkarılan biyogaz ile, tesis kendi elektrik enerjisini üretecek. Arıtılan atık su bütün aşamalardan geçtikten sonra tarımsal sulamada kullanabilecek kadar temiz ve halk sağlığı açısından hiçbir tehlikesi olmayacak düzeyde arıtılacak. Arıtılan su tarımsal sulamada kullanılacağı gibi arıtma sonrası oluşan çamur, solar kurutma sistemleri ile kurutulduktan sonra belirli işlemlerden ve ünitelerden geçerek, istenirse tarımda doğal gübre olarak kullanılabilecek. Tesisin kendi elektriğini üreteceğini ve arıtılan suyun tekrar tarımsal sulamada kullanılabileceği düşünüldüğünde Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi milli servete önemli bir katkı sağlamış olacak" dedi

Başkan Çiftçi, "Avrupa ve Türkiye’nin En Büyükleri Arasında"


Tesisin, Avrupa Birliği Hibe Programı çerçevesinde yapımına devam edildiğine dikkat çeken Başkan Çiftçi, "Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyükleri arasında  olacak olan ve 178 bin metrekarelik alana kurulacak  Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi'nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 92 düzeyine ulaştı. Proje aşamalarından olan kolektör hat döşeme çalışması toplam 21 bin 500 metre olarak tamamlandı. Atık su tesisi bittiğinde günlük 200 bin metreküplük su kapasitesi ile faaliyet gösterecek. Atık su arıtma tesisinde yer alan 4 adet ve 60 metre çapı ile Türkiye’deki en büyük çökeltme tanklarına sahip olan bu tesis, en modern imkanlar kullanılarak günümüz teknolojisine uygun olarak yapılacak" dedi

Başkan Çiftçi, "Gelişim ve Dönüşümü Yaşayan Şanlıurfa'nın Taşlarını Oluşturuyoruz"

Şanlıurfa merkez ilçeler de yaşayan vatandaşlarımıza yönelik önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Kuracağımız bu tesisi Şanlıurfa'mızın kalkınmışlığının ve gelişmişliğinin ifadesidir. Şanlıurfa artık gerçekten gelişiyor ve dönüşümü yaşıyor. Bunu net bir şekilde görebiliyoruz, gelişmişliğin en önemli belirtilerinden bir tanesi de çevreye olan saygıdır, bizlerde Şanlıurfa'mızın çevre konusunda ve gerekli çalışmaları bir bir hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Merkezi hükümetimizin Şanlıurfa'mıza verdiği önem her alanda kendini hissettirmektedir. Alanlardaki projeler ve temel atmalarla bunu net bir şekilde vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Çalışkan bir kadroyuz ve çalışarak üretmeye devam edeceğiz. Her noktada kaliteli bir yapı ile tüm ihtiyaçları ortadan kaldırarak kalkınma çağını Türkiye'mizde olduğu gibi bölgemizde de bizler sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde görevimizi hakkı ile yapmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa'mızın doğal zenginliği olan tarımsal topraklarımızı verimli hale getirmek için bir çok yenilikçi çalışmaları sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Dev Tesiste Sona Gelindi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.