banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

1100 kadına mikrokredi verildi
Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 1100 bayana ulaşan mikrokredi ailesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, hedeflerinin bu sayıyı 2012 yılı sonuna kadar 1500’e çıkarmak olduğunu söyledi.

URFA KADINI SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYURDU

Başkan Fakıbaba, proje sayesinde Urfa kadınının sesini Türkiye’ye duyurduğunu dile getirerek, bu tablonun kendilerini oldukça mutlu ettiğini vurguladı.

Fakıbaba, “Başta Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve mikrokredi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu başarı benim değil, sizlerin başarısıdır. Bir teşekkürümde Belediye Meclis Üyelerine. 500 bin tl nakdi yardım yaparak bu projenin daha da ileriye gitmesine vesile olacaklar” dedi.



Fakıbaba, bundan sonraki süreçte mikro kredi üyelerini bir kooperatif çatısı altında toplamayı hedeflediklerini belirterek çalışan kadınlarımızın sayılarını artırmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından kredi dağıtım törenine geçildi. Başkan Fakıbaba ve diğer davetlilerin katılımıyla 100 ev hanımına daha 1.000 TL’lik kredi desteği sağlandı. Böylelikle sayıları 1000 olan mikro kredi üye sayısı 1100’e ulaştı.

Ayrıca Mikro Kredi Üyesi bayanlar arasında oldukça başarılı işlere imza atan 3 bayan ise ödüllendirildi. Ödüllerini Belediye Başkanı Fakıbaba’nın elinden alan bayanlar kendilerine destek olan Fakıbaba’ya minnettarlık duyduklarını ifade ettiler.



Törene, Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mehmet Fevzi Yücetepe, Ahmet Al, Mahmut Kırıkçı, Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak, Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Abdülkadir Canpolat, Necati Satıcı, Neşek Uçkan, Abdurrahman Yetkin ve bazı STK temsilcileri, belediye birim amirleri ve çok sayıda mikro kredi üyesi bayan katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.